HES SİTEMİ Misafirlerini Uçansu Şelalesi'nde ağırlayan Başkan Özeren'e vatandaşlar tepki gösterdi

HES SİTEMİ



Misafirlerini Uçansu Şelalesi’nde ağırlayan Başkan Özeren’e vatandaşlar tepki gösterdi. HES tehdidi ile karşı karşıya olan doğal bölgede 16 Mart günü yapılan keşfi hatırlatan vatandaşlar “16 Mart günü biz de şelaledeydik. Ne yazık ki siz yoktunuz” diye sitem ettiler.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Akseki’den gelen misafirlerini, 2008 yılında UNESCO tarafından açıklanan ‘dünyada yaşanabilir 100 yerden biri’ listesinde 19. sırada gösterilen ancak HES projesi ile tehdit altında bulunan Alara Vadisi’ndeki Uçansu Şelalesi’nde ağırladı. Bölgeden fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Özeren’e vatandaşlar sitem etti.
Defalarca davaları çevreci köylülerin kazandığı HES projesinde son iptal kararının bozulması ile 16 Mart 2018’de yeniden keşif yapılmıştı. Bilirkişinin keşif yaptığı alana toplanan köylüler ve çevreciler HES istemediklerini bir kez daha haykırıp doğal güzelliklerin korunmasından yana olduklarını göstermişlerdi.
Özeren’in keşfin yapıldığı 16 Mart günü gelmemesine tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyadaki fotoğraflara “16 Mart günü biz de şelaledeydik. Sizleri de 16 Mart’ta beklemiştik. Ne yazık ki yoktunuz” diye yazdılar. Vatandaşlar, şelale yolunun bakımsızlığından da dert yandılar.

‘16 Mart’ta neredeydiniz?’

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Akseki’den gelen misafirlerini Alara Vadisi’nde bulunan Uçansu Şelalesi’nde ağırladı. ‘Akseki'den gelen misafirlerimizle Uçansu’dayız’ ifadeleri ile sosyal medyadan fotoğraflar paylaşan Özeren’e bazı tepkiler geldi. 2008 yılında UNESCO tarafından açıklanan dünyada yaşanabilir 100 yerden biri listesinde 19. sırada gösterilen Alara Vadisi’ne HES projesi için yeniden bilirkişinin geldiği 16 Mart’ta bölge halkı ve çok sayıda çevreci protesto gösterisi yapmıştı. HES’in yapılması halinde güzelliklerin yok olacağı Uçansu Şelalesi mevkiini ziyaret eden Özeren’e vatandaşlar “16 Mart günü biz de şelaledeydik. Sizleri de 16 Mart’ta beklemiştik. Ne yazık ki yoktunuz” dediler. Vatandaşlar, şelale yolunun bakımsızlığından da dert yandılar. Bir vatandaş da “Burası bu şekilde kalması yönünde bir şeyler yapmamız lazım. Çünkü yol yapılır, buraya tesis yapılır, hepsi kolay işler. Ama eğer HES yapılırsa ne yazık ki bu güzellik harikası Uçansu Şelalesi gidecek. Örnekleri Karadeniz de mevcut. Bence herkes elinden geleni yapmalı. Devlet büyüklerine de sizlerin de bu konuyu taşımanız ve üzerinde durmanız gerek” önerisinde bulundu.