6.'sı düzenlendi

6

6.’sı düzenlendi

Geleneksel bahar kermesi yine yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Gündoğmuş Merkez İlkokulu Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl coşkuyla kutlanan Bahar Kermes Şenliği 2 yıldır pandemi nedeni ile yapılamıyordu. Bu yıl pandemi’nin bitmesi ile 6.’sı düzenlenen şenliğe Gündoğmuş halkı ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

GELENEKSEL ÇOÇUK OYUNLARI SERGİLENDİ

Kermes Şenliğinin açılışına Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ercan Albay, Belediye Başkan yardımcısı Ali Gülen ve Merkez Okulu Müdürü Ali Atik’in eşliğinde dualarla yapıldı. Şenlikteki stantlar gün boyu yoğun ilgi gördü.  Geleneksel çocuk oyunlarının sergilendiği okul bahçesinde çeşitli gösteriler sergileyen çocuklar yarışmalarıyla herkesi eğlendirdiler.

KERMES AĞASI SEÇİLDİ

Gün boyu süren Kermes sonrası çeşitli hediyelerin dağıtılacağı çekilişe geçildi. Toplamında 720 adet hediyenin dağıtıldığı çekilişte teslim edilen hediyelerden bazıları 1 adet Tv, 2 adet tablet, 1 adet keçi, 2 adet bisiklet kermes yerinde sahibini buldu. Kermeste açık artırmaya sunulan Keçi satışı sırasında eğlenceli anlar yaşandı. Bu yılki kermes ağalını kazanan isim ise Mehmet Akif Demirel oldu. Merkez İlkokulu Müdürü Ali Atik, “Kermese yoğun ilgi gösteren vatandaşlara, velilere, kermese katılanlara ve destek veren herkese teşekkür etti.”

Şenlik sonrası gecenin sonunda havai fişek gösterisi yapıldı.

Haber: Mesut Uygur