7'incisi düzenlendi

7'incisi düzenlendi Gündoğmuş'ta bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Kültür Sanat ve Bal Festivali 4 Eylül Pazar günü yapıldı

7’incisi düzenlendi

Gündoğmuş’ta bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Kültür Sanat ve Bal Festivali 4 Eylül Pazar günü yapıldı. Festivale siyasiler, muhtarlar ve yöre halkı tarafından katılım oldu.

Gündoğmuş’ta hafta sonu düzenlenen Kültür Sanat ve Bal Festivali’nin 7.’si düzenlendi. Festivale AK Parti Antalya Millet Vekilleri İbrahim Aydın, Tuğba Vural Çokal, Kemal Çelik, Gündoğmuş Kaymakamı Murat Yeşilyurt, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Ak Parti İl Başkan yardımcıları, Gündoğmuş Ak Parti İlçe Başkanı Ali Arslan, Gündoğmuş Milliyetçi Hareket Partisi Ramazan Kızılkaya, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Gündoğmuş Belediye Meclis Üyeleri, muhtarla ve vatandaşlar katıldı. Festival Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an tilavetinin okunması ile başladı. Şenlikte Hanlı pazarın açılışı gerçekleştirildi. Off Road Kulübü gösteri gerçekleştirdi. Şenlikte aşık atışması, mehter takımı gösterisi, yerel sanatçıların dinletisi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

 “EN ÖNEMLİ ESER”

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, konuşmasında bundan sonra Pınarbaşı Şenliği, Göl Başı Şenliği olarak devam edecek dedi. Göletin yapımına değinen Özeren, “Bu göletin bir hikayesi var. Dört kilometre ilerden su getirmeyi, dokuz kilometre ilerde sulama için kullanmayı, 60 bin metre kare mebran döşendi. Antalya’da örneği yok. İçme suyunun tahliyesinden akan sular ile ve şehir içerisinde 1600 metre yaptığımız yağmur direnaj hattı ile beslenen gölette 460 bin ton su depo ediyoruz. Önünde 1300 dönüm arazi var. Arkamızdan anılacak olan en önemli eser bu” dedi ve konuşmasının sonunda şiir okudu.

"GÜNDOĞMUŞ'U ÇOK GÜZEL VE CANLI GÖRDÜM"

Kestel Off Road Kulübü'ne teşekkür plaketi veren ve bir konuşma gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Böyle güzel ve anlamlı bir günde sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Gerçekten bugün Gündoğmuş'u çok güzel ve canlı gördüm. Demek ki Gündoğmuş'ta her şey yolunda. Bir kez daha Belediye Başkanımızı, kamu kurum ve çalışanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum. Böyle bir günde güzide halkımızın bir arada olması, onların mutlu ve huzurlu olması bizim içinde son derece önemli. Bizleri biz yapan ortak değerlerimiz vardır. Bu değerleri yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizler için de çok önemlidir. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

AYDIN, “GÜNDOĞMUŞ BİR OKULDUR”

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Gündoğmuş bir okuldur. Bende burada işletme müdürlüğü yaptım. Daha sonra orman bölge müdürlükleri yaptım. Şimdi de iki dönemdir sizlere hizmet ediyorum. Manavgat’ın, Alanya’nın arka bahçesi değil bu şehirlerimize katkı yapan bir ilçedir. Hemşerilerimden memnunum. 2015 yılından bu yana 27 gelişim. Gündoğmuş’a her geldiğimizde Gündoğmuş daha da güzelleşti. Gündoğmuş’un en büyük şansı Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Gecen yıl bu zamanlar Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınları oldu. Şükürler olsun ki daha büyük zararlar olmadan yangınlar önlendi ve şuanda da yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.” Diye konuştu.

ÇELİK, “GÜNDOĞMUŞ’UN DAİMA EMRİNDEYİZ”

“Gündoğmuş çok özel bir yerdir.” Diyerek sözlerine başlayan Kemal Çelik ise “Gündoğmuş’tan her görüşten insan çıkar ama vatan haini asla çıkmaz. Gündoğmuş’un bizim yetişmemizde çok büyük katkısı oldu. Gündoğmuş’ta başarılı olan her yerde başarılı olur. Merkezi hükümet yatırım yapar ama belediye başkanı talep etmez ise merkezi idare burada iş yapamaz. Bu gölet yapıldı. Burada bir gölet vardı ve yangını söndürdük. İnşaatları bitiriyoruz. Burada bazı problemler çıktı. Buraya merkezi hükümetimiz çok önem veriyor. Gündoğmuş’un daima emrindeyiz, yanındayız, hizmetindeyiz.” İfadelerini kullandı.

ÇOKAL, “HEP BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal’da “Manavgatlıyım. Yörük kızıyım. Göz doktoruyum. Gündoğmuş’tan çok hastam var. Hepsiyle belli bir sohbetimiz var. Gündoğmuş yangınında bende buradaydım. Dışişleri bakanımız ve ulaştırma Bakanımızla da temaslar halindeydim. Gündoğmuş’taki yangın tamamen sönmüştü ama daha sonra sönen yerden tekrar alev aldı. Dışişleri bakanımızla ve Ulaştırma Bakanımızla tekrar temasa geçtik ve bütün helekopterleri buraya yönlendirdik. O dönemdeki acıları hepimiz çok iyi biliyoruz. Kötü günler geride kaldı. Elimizden geldiğince tüm hasarları karşıladık. Böyle şenlikler birliğin beraberliğin göstergesi. Hep birlikte devlet millet el ele verelim çalışalım.” Şeklinde konuştu. – Mesut Uygur