Açımız çok büyük!

Açımız çok büyük! Sabah 04:17'de yaşanan ve büyük bir alanda etkili olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremin, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye Gaziantep, Malatya ve Hatay'da yıkıma neden olduğunu ve yüzlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu sabaha yakın üzüntü ile öğrendik.

Açımız çok büyük!

Sabah 04:17’de yaşanan ve büyük bir alanda etkili olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremin, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye Gaziantep, Malatya ve Hatay’da yıkıma neden olduğunu ve yüzlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu sabaha yakın üzüntü ile öğrendik.

ÜZÜNTÜLÜYÜZ

10 ilde yıkıcı hasarlar bırakan şiddetli sarsıntıda enkaz altında kalanları kurtarmak için arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken olumsuz hava koşulları da ekiplerin önündeki en büyük engellerden birisi. Yaşanan can kayıpları ve yararlıların artmasından üzüntülüyüz.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 ilde toplam can kaybı 3 bin 432'e yükseldi. Yaralı sayısı 21 bin 103 olarak, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremler ile sarsıldı. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ilçesi’nde 9 saat arayla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 863'e yükseldi. Yaralı sayısı 62 bin 937 olarak, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

TATAR’DAN AÇIKLAMA

Deprem felaketinde son duruma ilişkin AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar açıklama yaptı. Tatar, can kaybının 12 bin 863'e yükseldiğini ve 62 bin 873 kişinin yaralandığını, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından da 285 artçı sarsıntının daha yaşandığını açıkladı.

SEFERBERLİK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Sahada 11 bin 22 arama kurtarma ekibimiz şu anda mevcut. Maraş'ta 2 bin 353, Osmaniye'de 1549, Gaziantep 1306, Hatay'da 1625, Malatya'da 1026, Şanlıurfa'da 566, Diyarbakır'da 360, Adıyaman'da 826, Kilis'te 101, Adana'da 438 personel görev yapıyor.” İfadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına geçti. AFAD Koordinasyon Merkezinde basın mensuplarına açılama yapan Erdoğan, "Son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık." dedi. Deprem sonrası devletin tüm imkanları ile seferber olduğunu söyleyen Erdoğan, " Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz." diye konuştu.

deprem