Aday adayları netleşti

Aday adayları netleşti Türkiye, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için sandık başına gidiyor

Aday adayları netleşti

Türkiye, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için sandık başına gidiyor. Partilerde aday adaylık başvuru süresi sona erdi. AK Parti Antalya Milletvekili aday adaylığı için 125 isim başvuru yaptı. Mevcut milletvekilleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enc, Atay Uslu, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın yeniden aday adaylığı için başvuru yaparken, Hüseyin Samani ise başvuru yapmadı. Alanya’dan Hüseyin Güney, Nurettin Uludağ, İsmail Yıldız, Mine Karagöz, Ömer Kocaman, Abdullah Öztürk, Hüsnü Akçalıoğlu, Durali Şener, Necati Yıldırım başvuru yaptı.
YİNE ADAY ADAYI OLDULAR
CHP’de ise eski genel başkan Antalya Milletvekili Deniz Baykal da başvuru yaptı. CHP'nin Antalya'daki diğer 4 milletvekili Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök de aday adayı olarak başvuru yaptı. Alanya’dan İlçe Başkanı Ali Takavut ve Belediye Meclis Üyesi Gökhan Sipahioğlu başvuru yaptı.
Antalya MHP'de ise milletvekillerinden Ahmet Selim Yurdakul tekrar başvuru yaptı. 7 Haziran 2015’te seçilip 1 Kasım 2015 erken seçimlerinde seçilemeyen Tarkan Akıllı da başvuru yapanlar arasında yer alıyor. Alanya’dan ise Hüseyin Yıldız, Ömer Özbek, Ali Üzüm başvuru yaptı.
İYİ PARTİ’DE YOĞUNLUK
İYİ Parti’de de aday adaylığı yoğunluğu yaşandı. Şuana kadar şu isimlerin başvuru yaptığı açıklandı: Alper Arıkan, Hilmi Er, Meryem Aydoğan, Mustafa Mat, Meryem Aydoğan, Levent Dim, Türker Babalık, Cahit Kocabeyoğlu, Hasan Subaşı, Mehmet Tahir Oruç, Nuri Tetik, Rıdvan Yıldız, Hasan Kubilay Yayla, Musa Ertuğan, Yakup Cem Çınar, Yavuz Büyügebiz, Hasan Gökçe, Ali İhsan Yıldırım. – Haber Merkezi