ADAY KİM OLACAK?

ADAY KİM OLACAK? 2019 yerel seçimlerine yaklaşık 6 ay kala siyasi kulisler yavaş yavaş hareketlenmeye başladı

ADAY KİM OLACAK?

2019 yerel seçimlerine yaklaşık 6 ay kala siyasi kulisler yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, aday belirleme sürecinin başladığı ‘Yerel Yönetimler Toplantısı’na katılırken 2004-2009 yıllarında Gündoğmuş Belediye Başkanlığı yapmış Mustafa Zafer Arslan da AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.



ADAY BELİRLEME SÜRECİ BAŞLADI
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz başkanlığında Manavgat’ta gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler Toplantısı’na Gündoğmuş’tan Belediye Başkanı Mehmet Özeren, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Seçime 6 ay gibi bir süre kaldığını hatırlatan Öz, AK Parti’nin Antalya’da başarısının sürmesi ve artırılması sağlamak için istişarelerde bulunduklarını söyledi. Aday belirleme sürecinin başladığını belirten Öz, “Kim belediye başkanı adayı olarak gösterilerse hep birlikte onun arkasında durmalıyız. En iyisini bulup en doğrusunu yapana kadar çalışmalıyız” dedi.
AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLACAK
Öte yandan 2004-2009 yılları arasında Gündoğmuş Belediye Başkanlığı yapmış Mustafa Zafer Arslan, 2019 yerel seçimleri için hazırlanıyor. AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayan Arslan, partisi tarafından aday gösterilip seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı. Gündoğmuş’un dünü, bugünü ve yarınına dair sorunlar ve çözümleri konusunda açıklamalarda bulunan Arslan, “Vatandaş odaklı insanların mutluluğuna dayalı hizmet üreteceğiz” dedi.



Arslan yeniden aday adayı oldu

2004-2009 yılları arasında Gündoğmuş Belediye Başkanlığı yapmış Mustafa Zafer Arslan, 2019 yerel seçimleri için hazırlanıyor. AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıklayan Arslan, partisi tarafından aday gösterilip seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı.

Yaklaşan belediye seçimleri öncesinde 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı görevi yapmış Mustafa Zafer Arslan, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Gündoğmuş’un dünü, bugünü ve yarınına dair, imar, turizm, kültür, spor, etkinlikler, tanıtım, belediyenin işleyişi ve yapısı, ikili ilişkiler, vatandaşların problemleri, su sorunları, gölet, park ve bahçeler, yeşil alanlar, tanıtım ve birçok alanda sorular yönelttiğimiz Mustafa Zafer Arslan, “Vatandaş odaklı insanların mutluluğuna dayalı hizmet üreteceğiz” dedi.

- Belediye başkanlığı döneminde hangi yenilikleri getirmeyi düşünüyorsunuz?
Bildiğiniz gibi 29 mahallemiz var. Bunların 26 altısı köy statüsünde, 3'ü ise merkezde. Buralarda mutlaka imar çalışmalarımız olacak.
Bunun nedeni ne diyecek olursanız. Alanya'dan bir kişi Bedan'a veya başka bir mahalleye ev yaptırmak istiyor. Arsa yok, alt yapı yok. Göreve geldiğimiz takdirde imar çalışması yapıp, parselleyip kimin akrabası yakını varsa geri dönüş sağlayabilsin. İlçe ve mahalleler sıkışmış kalmış. Hep göç var, geri dönüş yok. Mutlaka mahallelerin genişlemesini sağlayacağız. Belediye olarak bunu yapacağız.



- Sizce Gündoğmuş'un en büyük sorunu ne?
Bütün mahallelerin ve ilçe merkezinin en büyük sorunu sudur. Bu ASAT'ın sorunu diyebilirler. Sorunların çözümü konusunda yapıcı olmak gerekir. Biz bakanımızla, Büyükşehirle, ASAT'la ve halkımızla işbirliği yapıp bu sorunu çözeceğiz. Akıncı’ya iki sondaj kuyusu vuruldu. Gündoğmuş'a yapılmış bir hizmet, her zaman takdir etmek gerekir. Buradan bütün emeği geçenleri sizlerin aracılığıyla tebrik ediyorum.
Bu konudaki bizim çözüm önerimizden birisi şudur. Hastane yükselmekte. Üniversite de açıldığı zaman artan nüfusla beraber su sorunu oluşacak.
Gidirise Mevkii'ne bir içme suyu göledi yaptırılarak, Gelesandra, Pembelik, Çayırözü, Umutlu ve Gündoğmuş'un merkezi ömür boyu su sorunundan kurtulacaktır.

- Vatandaşın sağlık ve güvenlik ihtiyacı için ne gibi çözümleriniz var?
Belediyeye kadrolu olarak bir doktor iki hemşire alacağız. İki tane de ilk yardım eğitimi görmüş genç personel. Bu doktor ve hemşirelerle hastaların, engellilerin ve bakıma muhtaç çocukların ihtiyaçları giderilecek. Hastaneye gelemeyenleri belediyedeki görevli arkadaşlarımız evinden alıp hastaneye ve tedavisi yapıldıktan sonra tekrar evine bırakılması sağlanacak. Antalya'ya Kepez Belediyesi bu konuda örnek bir projedir. Çokta başarılı olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum.

- Ulaşımdaki sorunlar konusunda ne düşünüyorsunuz?
Muhtarlar ve idari birimler ile birlikte yol ve asfalt yapım çalışmaları yapılarak onların talepleri doğrultusunda en iyi şekilde yapılacak.
Belediyecilikte önemli olan unsurlardan biri de park, bahçe ve yeşil alanların çoğaltılmasını her mahallemizde mutlaka sağlayacağız.

- Uzun zamandır Gündoğmuş'ta festivaller yok. Seçilirseniz sportif ve kültürel faaliyetleriniz olacak mı?
Gündoğmuş'a amatör spor takımı, futbol, atletizm ve çeşitli dallarda spor okullarının açılması için mutlaka çalışmalarımız olacak. Şuan Gündoğmuş'ta iki tane küçük saha var, başka da bir şey yok. Merkezde yatılı okullarımız var. Buralarda okuyan öğrencilerimiz bu alanlara yönlendirilecek. Başlarında hocaları ile birlikte nizami olarak eğitim alabilecekleri spor komplekslerini ilçemize kazandıracağız. Buradan yetişen sporseverlerimizi komşu ilçelerimize göndereceğiz. Ayrıca yurt dışından buraya takımlar getireceğiz. Şu anki mevcut durumda bir takım ilçemize gelse kalacak yer dahi yok. Biz bunları mutlaka çözüme kavuşturacağız. Bu da aynı zamanda ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.
Yine ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu yapacağız. Akıncı'dan Umutlu’nun üstünden geçen orman yolundan yürüyüş parkuru bisiklet yolu yapılarak turizme katkı sağlayacağız. Aynı zamanda Gündoğmuş'un Kızılkaya denilen kayalığa dağcılık, kaya tırmanışı kulüpleri birliği ile birlikte doğa sporlarının bölgemizde yılda bir defa olarak yapılması sağlanacak. Bölgemizde bulunan 2870 metre yükseklikteki Gigi Dağı’na her yıl tırmanış organizasyonları düzenlenecek.
İlçemizde yine bir süredir yapılmayan bazı etkinlikler, tiyatro, şenlik gibi görsel ve yazılı basında tanıtımı yapılması için ne gerekiyorsa yapılacak.

- Bundan iki dönem önce belediye başkanlığı yaptınız. Nasıl bıraktınız? Gelinen noktayı nasıl görüyorsunuz?
Bununla ilgili şunu söyleyebilirim. Yaptıklarımız ortadadır. Kimseyle bu tür konularda polemik yaşamak istemem. O dönem de, bu dönem de yapılanlar ortadadır. Bunun terazisi halkın takdirindedir.

- Yabancı ülkeye gittiniz mi? Sizi en çok etkileyen ülke hangisidir?
16 tane yabancı ülkeye gittim. Burada en çok beni etkileyen ülke Almanya'da Berlin oldu. Şehrin temizliğine ve yeşilliğine hayran kaldım.

- Sizin belediye başkanlığında Gündoğmuş'u diğer şehirlerden ayıran özellik ne olacak?
Doğayı bozmadan güzelleştireceğiz. Örneğin, Göledin çevresine insanların oturabilmesi için ve çocukların oyun oynayabilmesi için park yapacağız. Su sorunun çözülmesi ile şehre sistemli olarak güzellik katacağız.

- Son olarak söylemek istediğiniz?
Her zaman vatandaşlarımızla iç içe olacağım. Hizmet için varım. Projelerim var. Bunları hayata geçirmek istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yetkili kurumları uygun gördüğü takdirde adayım.

- Mesut Uygur