Belediye uyuyor mu?

Belediye uyuyor mu? Gündoğmuş ziyareti kapsamında Uçansu Şelalesi'ni de gezen AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, alanın bakımsızlığına isyan etti

Belediye uyuyor mu?

Gündoğmuş ziyareti kapsamında Uçansu Şelalesi’ni de gezen AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, alanın bakımsızlığına isyan etti. Dim, “Gündoğmuş-Alanya sınırındaki bu doğa harikası adeta çöplüğe döndürülmüş. Çok yazık. Gündoğmuş Belediyesi uyuyor mu?” dedi.

AGC Başkanından Uçansu isyanı



Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin geleneksel hale getirdikleri Söbüçimen Yaylası buluşmasına katıldı. Söbüçimen’in ardından Uçansu Şelalesi’ni de gezen Dim, alanın bakımsızlığına isyan etti. Dim, “Gündoğmuş-Alanya sınırındaki bu doğa harikası adeta çöplüğe döndürülmüş. Çok yazık” dedi.
2008 yılında UNESCO tarafından açıklanan dünyada yaşanabilir 100 yerden biri listesinde 19. sırada gösterilen ancak HES projesi tehdidi ile karşı karşıya kalan Alara Vadisi’nde Uçanşu Şelalesi için daha önce de benzer tepkiler gelmişti.
Uçansu Şelalesi, geçen yıl 29 yıllığına Gündoğmuş Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Tahsisi müjde olarak duyuran Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Sapadere Kanyonu’nda incelemelerde bulunarak örnek güzelleştirmeler yapma niyetinde olduğunu belirtmişti. Özeren de geçen yıl şelale çevresinin temizlik noktasındaki durumunun yürekleri burktuğunu ve bir düzen kuruncaya kadar temiz kullanma çağrısında bulunmuştu. – Vedat Uygur