Yanar, Uygur'a konuştu

Yanar, Uygur'a konuştu Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur, Ahmet Yanar ile özel röportaj gerçekleştirdi

Yanar, Uygur’a konuştu
Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur, Ahmet Yanar ile özel röportaj gerçekleştirdi.

Alanya Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi
Ahmet Yanar, Gündoğmuş Gazetesine konuştu

Önceki dönem Alanya Esnaf Odası Başkan Vekili, şimdi de Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yanar'la kaza sonrası sağlık durumu ile ilgili son durumu hakkında bilgi aldık, hem de önümüzdeki süreçte yapılması beklenen seçime ilişkin ve gündeme dair sorularımız üzerine kiyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ve kendisiyle mini bir ropörtaj yaptık.
SİSTEM ÇÖKTÜ!
Sorduğumuz sorulara samiyetle cevap veren ve gündeme dair gercekçi ve cesur açıklamalar yapan Yanar, şuan ki Esnaf Odası Yönetiminin geldiği son noktayı değerlendirerek şunları söyledi. "Sistemin çökmesindeki en büyük sebep gelir yok. Gider çok. Harcamalar çok. Odanın şuan üç aracı var. Motor hariç. Örnek makam aracı, hizmet aracı gibi. Bunların vergisi, sigortası ve otapark giderleri var. Odayı yönetenler şu anda riyakat sahibi kişiler yoktur. Başkan bunu kabul ediyor zaten. Kendisi bunları yüzüme söyledi. Başkan vekilliği durumunun her yıl değişmesi, sisteme zarar veriyor. Bazı şeylerin tartışılarak karar alınması gerekiyor. Tek beyinle değil." Diye konuştu.
VEKİL YOK, PARA ÖDENİYOR
Ahmet Yanar, "Vekil görüntüde var, resmiyette var ama odada öyle birisi yok. Vekil parasını da oda ödeme olarak çıkıyor. Ama hizmet veren bir vekil kişi yok. Bu vekil kişinin parasını oda çıktığı için bu parayı belirli kişiler kendi arasında paylaşıyor. Bu da odaya maddi ve manevi açıdan çok büyük bir zararı var. Bunun kaldırılması gerekiyor. Bu şekilde oda tamamen amatör bir şekilde yönetilmiş oluyor. Olması gereken tek vekile düşürlmesi lazım. Ve o kişi devamlı o görevde kalması gerekir. Bu şekilde olursa kişi kendisinin yapacağı göreve adapte etmiş olur. Bunun da hem odaya, hemde üyelere katkısı büyük olur." Dedi.
HAYALİNİ KURDUĞUM PROJE
Yanar, "Hayalini kurduğum bir proje vardı. Yönetimi toplamıştık. Orada bunu paylaştık. Projemiz mükemmeldi. Odanın bütcesi ve ektra da bir krediyle bunun başarılabileceğini belirttim. Hatta ilk seçime girdiğimizde başkanla kendi aramızdaki projemiz buydu. Başkanda tamam demişti. Ne zaman ki seçim alındı, başkan ben Antalya'ya gidemiyorum, daha iyi bir araç lazım demeye başladı. Ben koskoca bir odanın başkanıyım, böyle olmuyor demeye başladı. Bende aracı alırsak projemiz olan binayı yapamayız dedim. Ve odaya makam aracı alınınca projemiz çöktü. Arac alınınca da aramızda görüş ayrılığı oldu. Çünkü ben araç işine karşıydım. Bu sebeplede projemizi gerçekleştiremedik. Benim hakikaten en üzüldüğüm konulardan birisi de budur." İfadelerini kullandı.
ODA PANDEMİ DÖNEMİNDE TASARRUF OLARAK NE YAPTI
Ahmet Yanar, "Toplantılarda benimde sorduğum sorulardan birisi de pandemi döneminde odanın tasarruf olarak ne yaptığı oldu. Bu konuda her hangi bir cevap alamadım. Yaptıkları evrak fiyatlarına zam, aidatlara zam yapmak oldu. Odanın hiç bir giderine kısıtlama getirmediler. Böyle bir zamanda bile tasarruf tebdirleri uygulanmadı. Bu da yönetimin ne kadar riyakatsız olduğu anlamına gelir." Şeklinde konuştu.
ODA ŞUAN TAMAMEN ÇÖKTÜ
Odanın sistem olarak tamamen çöktüğünü belirten Yanar, "Oda şuan sadece kendisini döndürüyor. Proje anlamında hiç bir şey yok. Üyeler muhatap bulamıyor. Üye odaya her gittiğinde farklı birisi oluyor. Odanın hizmetleri normal rutin işlerde kaldı. Pandemi ile ilgili bile hiç bir çalışma yapılmadı. Tam tersi pandemi döneminde aidat ve evraklara zam yapıldı. Özellikle pandemi döneminde dükkanını kapatan esnaflar oldu. Odanın bunlar ile ilgili ne bir çalışması oldu, nede bir desteği. Ve oda da pandemi döneminde dosya taşımaktan başka ne yaptı." Dedi.

FON OLUŞTURALIM DEDİM
“Üyelerin ihtiyaç duyduğu bazı çeşitli durumlar oluyor. Bunlar ile ilgili bir öneriniz yada çalışmanız olmuşmuydu?” şeklindeki soruya yanıt veren Ahmet Yanar, "Yönetimimizde 11 kişi var. Her ay her bir kişiden 50 tl., başkan ve vekilinden ise 150 tl. olmak üzere kesinti yapılması önerdim. Bu da aylık 850 tl. yapıyor. Bu da yıllık 10 200 tl. gibi bir rakam yapıyor. Bu şekilde gönüllü bir fon oluşturmuş olacaktık. Bunu da ihtiyaç sahibi üyelerimize, kardeşlerimize yardımcı olmak için kullanacaktık. Bu durumu yönetim ve başkana sunduğum zaman olumlu bulmadılar. Ama halbuki yapılabilecek en basit projelerden biriydi. En azından bu yapılabilirdi. Ama yapılmadı" dedi.
BİR ÇOĞUNA MEYDAN BOŞ GİBİ GELİYOR
Ahmet Yanar, "Benim trafik kazamdan sonra bir çok kişi Ahmet Yanar'ın işi bitti diyerek meydanı boş sananlar oldu. Takdir edilir ki kaza sonrası sağlık sorunlarımdan dolayı belirli bir süre hiç kimseyle iletişimim olmadı. Ancak bu sürecte gerek beni arayanlar olsun, gerek sosyal medyadan yazanlar olsun, beni seven arkadaşlarıma, dostlarıma, üyelerimize ilgilerinden dolayı buradan sizini aracılığınızla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kaza sonrası da çok arayanlarımız oldu. Kendilerine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Oda konusundaki çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. Şuan bir çok isimle de iletişim halindeyim. Oda başkanlığı konusunda da talepler ve baskılar çok yoğun. Bu konu ile alakalı ilerki günlerde daha net bir açıklama yapacağım. Meydan boş değil. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlığımız el verdiği sürece üyelerimize hizmete devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.
“SİZ NELER YAPTINIZ?”
Yanar, “siz neler yaptınız?” şeklindeki soruya "Önceki dönem başkan vekilliğim sırasında internetten tutunda her türlü alt yapısını biz çözdük. Almanca, İngilizce, Rusca kurs hizmetleri veriliyordu. Gezi turlarımız vardı. Üyelerimizle Öğretmenler evinde toplantılar yaparak kaynaşmayı sağlamıştık. Üyelerimizden evrak parası almıyorduk. Öğrencilerimize burs hizmetlerimiz vardı. Fuarlara katılıyorduk. Üye esnaflarımıza buralarda yer açıyorduk. Kirasını da odadan gerçekleşitiriyorduk. Geldiğimiz noktada geçen dönemle bu dönemi kıyasladığınız zaman hizmetler konusunda odanın nereden nereye geldiğini üyelerimiz görecektir." Dedi.
“BEYTÜL MALA DOKUNMADIM”
Odada görev aldğınız sürecte şahsi harcamalarınızı odadan yaptığınız oldu mu? sorusuna içtenlikle cevap veren Yanar, "Ben odada görev aldğım sürelerde Beytül Mala hiç tamah etmedim. Ve ettirmedim de. Elimden geldiğince odanın kör kuruşuna kadar da korudum, kolladım. Bunu da kamuoyu da üyelerimizde çok iyi bilmektedir. Kendi şahsi harcamalarımı her zaman kendi çebimden yaptım. Hatta seçim çalışması sırasındaki harcamalarda bile odanın bir kuruşuna dokunmadım. Hepsini kendi özel bütcemdem yaptım." Diye konuştu.
“İNŞALLAH KISA SÜRE SONRA ARANIZDA OLACAĞIM”
Son olarakta sağlığınız konusunda sizi merak eden sevenleriniz var. Son durumunuz nedir? "Ayağımda bulunan kırıklara ameliyatla platin takıldı. Omzumdaki kırığada aynı şekilde platin yerleştirildi. Ameliyat kısımlarımız bitti. Şuan bir süredir evdeyim. Kısa bir süre daha evde dinleneceğim. Daha sonra hemen arkasından fizik tedaviye başlayacağız. Doktorumuz da bize, sizi kısa bir sürede ayağa kaldıracağız inşallah dedi. Bu müjdeyide burdan vermiş olalım. İnşallah kısa bir süre sonra aranızda olacağım." Şeklinde konuştu. – Mesut Uygur
f.a: Ahmet Yanar, Gündoğmuş Gazetesi’nden Mesut Uygur’a konuştu