'Alanya'yı karalamaya çalışıyorlar'

Bazı kişilerin, Alanya Belediyesi'nin Kurban Bayramı'nda 'Kurban atıklarını sokağa değil, çöpe at' uyarısı ile paylaştığı 4 yıl öncesine ait fotoğrafı kullanarak, günümüze aitmiş gibi göstermesi yanlış algıya neden oldu.

 

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, vatandaşların kurban atıklarını poşetleyerek çöp kutularına atmasını ya da Tosmur Atık Transfer Merkezi’ne getirmeleri konusunda uyarıda bulunmuştu. Yapılan uyarının içerdiği haberde halkın dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak için kurban atıklarının sokakta çöplerden taştığı eski bir fotoğraf da kullanıldı. Özellikle insanların duyarlılığını arttırmak için paylaşılan fotoğraf bazı kişiler tarafından sosyal medyada günümüze aitmiş gibi gösterildi.

PAYLAŞIMLAR YANILTICI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, Alanya’da böyle bir görüntünün şu an mümkün olmadığını, fotoğrafı kendi açıklamasının bulunduğu haberde uyarı niteliğinde farkındalık yaratmak için paylaştıklarını ve kötü niyetli insanların bu tarz karalama kampanyasında bulunduklarını söyledi.

- Özlem Kaygusuz

alanyabelediyesi çöp kurbanlarçöpte çevrekirliliği kurbanbayramı