Alanya'da şok FETÖ gözaltısı

  Alanya'da kapanan Tosmur Belediyesi'nin eski başkanı Musa Özdemir, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve aynı gün serbest bırakıldı

 

Alanya’da kapanan Tosmur Belediyesi'nin eski başkanı Musa Özdemir, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve aynı gün serbest bırakıldı.
Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları, yapılan teknik takip ve ihbarlar sonucu FETÖ/PDY'ye mali destek sağlandığı ve ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına maddi yardımda bulunulduğu iddiası ile soruşturma başlatıldı.
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Musa Özdemir'i ikametinde gözaltına aldı. Aynı soruşturma kapsamında H.G. de gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen Özdemir ve H.G'yi savcılık serbest bıraktı. Özdemir hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı gibi tedbirler alınmadığı bildirildi.
Kapatılan Tosmur Belediyesi'nin son başkanı olan ve Ak Parti'den seçilen Musa Özdemir, belediyenin kapatılmasından bir süre sonra partisinden ihraç edilmişti.
Özdemir, daha önce FETO/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin aleyhinde açıklamaları ile gündeme gelmişti.