ALIÇ NEDİR? ALIÇ MEYVESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

ALIÇ NEDİR? ALIÇ MEYVESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI Çok eski zamanlardan beri ilaç niyetine kullanılan alıç meyvesinin faydaları duyanları şaşırtıyor

ALIÇ NEDİR? ALIÇ MEYVESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Çok eski zamanlardan beri ilaç niyetine kullanılan alıç meyvesinin faydaları duyanları şaşırtıyor. Peki, alıç meyvesi nasıl tüketilir? Alıç meyvesinin bilinmeyen faydaları nelerdir? İşte, asırlar öncesinden beri şifasıyla insanlığa hizmet eden alıç meyvesi...

Alıç nedir?

Alıç Avrupa, Kuzey Amerika ve Kuzey Asya’ya özgü bir türüdür. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan alıç 7 metreye kadar büyüyebilen, beyaz tonlarında çiçeklere sahip, dalları dikenli yabani bir ağaçtır. Meyveleri muşmula gibidir ve turuncu- kırmızı ve koyu sarı renklerinde görülürler. C vitamini açısından zengindirler ve faydalı besin değerlerine sahiptir.

Eski zamanlarda ilaç olarak kullanılan alıcın sağlık açısından bir çok faydası vardır. Alıç, 1. yy’da kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktaydı. Ayrıca, 1800’lü yıllarda Amerikan doktorlar tarafından dolaşım sistemi ile ilgili sağlık problemlerinin tedavisinde ve solunum ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılmaktaydı. Geleneksel yöntemlerde alıç, kalp atışlarından (nabızdan) kaynaklanan kalp hastalıklarının tedavisinde, yüksek tansiyon, göğüs ağrısı ve kalp yetmezliği gibi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Günümüzde ise, alıçın çiçekleri, meyveleri ve yaprakları, bir çok ilacın yapımında kullanılmaktadır.

Alıcın bilinmeyen faydaları;

1.Alıç zayıflamaya yardımcıdır, Alıçın yağ yakıcı bir özelliği vardır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır bu da daha fazla kalori yakmanızı destekler.

2.Yüksek tansiyonu düşürür, Alıç özellikle tansiyon hastaları kimseler için en büyük ilaç sayılabilir. Hem çok yüksek tansiyonun hem de çok düşük tansiyonun kontrol edilmesine yardımcı olur.

3.Bağışıklık sistemini güçlendirir, Alıç, içermiş olduğu vitamin C sayesinde, vücutta biriken tehlikeli toksin maddelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Antioksidanlar açısından çok iyi bir kaynak olan alıç, beyaz kan hücrelerinin aktivitesini güçlendirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

4.Stresi azaltır, Alıç çayının sakinleştirici özelliği ile sinirlilik hali ve stres gibi sıkıntılarla başa çıkılabilir. Stresi minimum seviyeye indirir.

5.Enerji verir, Alıç, koroner kan damarların genişleyip açılmasını sağladığı için, damarlardan daha fazla miktarda kan geçmesine yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı, alıç, daha dinç ve canlı hissedilmesine yardımcı olur.