Antalya dijital çağa adım atıyor

Antalya dijital çağa adım atıyor Antalya dijital çağa adım atıyor

Antalya dijital çağa adım atıyor



Antalya dijital çağa adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve pilot uygulamalarla geri dönüş sağladığı Akıllı Kent uygulamalarıyla Antalya ve ilçelerinde turizmde, ulaşımda, sağlıkta, güvenlikte, sosyal hayatta ve belediye hizmetlerinde teknoloji dönemi başlıyor. Akıllı Kent Projesi’ni TRT Antalya Radyosu’na konuk olan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Düha Başdoğan anlattı.
Akıllı Şehir Projesini 7 başlıkta topladıklarını ifade eden Düha Başdoğan, şunları söyledi: “Teknolojiyi bir araç olarak kullanarak Antalyalı hemşerilerimizle beraber ortak aklı yakalamayı amaçlıyoruz. Akıllı Şehir uygulamalarını; Akıllı Yönetim, Akıllı Sağlık, Trafik Uygulamaları, Güvenlik, Çevre, Enerji ve Kentsel Dönüşüm başlıkları altında sıralayabiliriz. Son yıllarda şehirlerde nüfusunun artmasıyla yönetim problemleri yaşanmaya başladı. Bu doğrultuda 2014’te başkanımız göreve başladığında bize bir hedef çizdi. İlk önce Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni kurduk. MUBİM Akıllı Yönetim kapsamında yapılan bir uygulamaydı. Hizmete, başkanımızın mesai arkadaşlarım diye hitap ettiği muhtarlarımızı işin içine dahil etmekle başladık.”
Akıllı Kent bileşenlerinin Mayıs ayından sonra tek bir merkezden yönetileceğini ifade eden Başdoğan, Şehir Yönetim Platformu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bunlar ayrı ayrı güzel projeler ama sürdürülebilirliği ve teknik olarak bunun devamını getirebilmek için bir yönetim platformuna ihtiyaç vardı. Bunları tek bir merkezden Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndan izleyeceğiz. Şehir Yönetim Platformu ile alarmlar, sensörler, arızalar izlenebilecek ve şehrin yönetimine müdahale edebileceğiz.”