Antalya'da ikinci kez 'Hestourex Fuarı'

Antalya'da ikinci kez 'Hestourex Fuarı' Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Hestourex Fuarı'na 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyeti bekleniyor

Antalya'da ikinci kez 'Hestourex Fuarı'

Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Hestourex Fuarı'na 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyeti bekleniyor. Fuarda 50 bin ikili iş görüşmesi ile 20 milyar TL'lik ticaret hacmi hedefleniyor.
Dünya sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarı 'Hestourex'in kapıları, Antalya'da ikinci kez açılıyor.
Antalya'nın 2016'daki sıkıntıdan geçen sene yüzde 58'lik büyümeyle çıktığını belirten Vali Münir Karaloğlu, bu yılın 3 aylık döneminde de yüzde 50'lik artış olduğunu söyledi. Karaloğlu, bu rakamların, turizmde 2018 için konulan hedefe ulaşılacağını gösterdiğini kaydetti.
Antalya'nın bugüne kadar 'deniz- kum- güneş'e yaslanarak, bu başarıları sağladığını anlatan Vali Karaloğlu, “Bundan şikayetimiz yok ama Antalya sadece bu değil. Bunun ötesinde çok önemli turizm alternatifleri var. Hestourex'le sağlık ve sporla alternatif turizmde de bir marka şehir olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onun için Hestourex tam zamanında devreye girdi. Buna hem Antalya hem Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Bu yılki tema gastronomi de çok önemli. Akdeniz mutfağının en önemli merkezlerinden biri Antalya'da gastronomi turizmi de çok önemli" diye konuştu.