Artık çözüm bulun

Artık çözüm bulun Yapıldığı günden bu yana 12 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede yine bir kaza haberi geldi

Artık çözüm bulun

Yapıldığı günden bu yana 12 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede yine bir kaza haberi geldi. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi.
“İLK SEFERİNDE CAN VERDİ”
Yaşanan son kaza da Gündoğmuş Mahallesi Güneycik Mahallesi Toprak Tepe Mevkiindeki Antalya-Konya karayoluna 1 kilometre kala gerçekleşti. Tır sürücüsü Yavuz Aşçı yaşamını yitirdi. Yavuz Aşçı’nın firmada işe yeni başladığı ve kaza yaptığı tır ile ilk seferini gerçekleştirdiği belirtildi.
SONUÇ DEĞİŞMEDİ
Bölge halkının çağrılarına uyarılarına rağmen yetkililer konuyla ilgili olarak önlem almadılar. Havaların soğumasıyla birlikte kayganlaşma ihtimali olan yolda daha çok kazanın olmasından endişe eden bölge halkı sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

Artık çözüm bulun
İtalik
“Ölüm yolu” lakabıyla bilinen Gündoğmuş Güneycik Mahallesi’ndeki Kındıra mevkii’nde ölümlü kazalar devam ediyor. Yapıldığı günden bu yana 12 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede yine bir kaza haberi geldi. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi.
Gündoğmuş Güneyhcik Mahallesi’deki Kındıra (Toprak Tepe) Mevkii’nde kazaların ardı arkası kesilmiyor. Yapıldığı günden bu yana son kaza ile birlikte 13 kişinin yaşamını yitirdiği 3 km lik rampada yüksek tonajlı araçlar sık sık kazaya sebep oluyor. Yaşanan son kaza da Gündoğmuş Mahallesi Güneycik Mahallesi Toprak Tepe Mevkiindeki Antalya-Konya karayoluna 1 kilometre kala gerçekleşti. 41 AIR 953 plakalı tır sürücüsü Yavuz Aşçı Gündoğmuş'tan yüklediği odunları karayoluna yaklaştığı sırada rampa aşağı inerken aracın frenlerinin ısınması sonucu araç, kontrolden çıkarak önce çelik bariyerlere oradan da yol kenarındaki yara çarparak durabildi. Sürücünün olay yerinde araç içerisinde sıkıştığı ve güçlükle çıkartıldığı belirtilirken, ağır yaralanan tır sürücüsü Yavuz Aşçı ambulansla kaldırıldığı hastane de yaşamını yitirdi.
YENİ FİRMASINDA İLK SEFERİYDİ
Yol kenarında bulunan tepeye çarparak devrilen tırın içerisinde sıkışan sürücü Yavuz Aşçı, sıkıştığı yerden itfaiye ve 112 ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucunda çıkarıldı. Aşçı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 49 yaşındaki Yavuz Aşçı’nın firmada işe yeni başladığı ve kaza yaptığı tır ile ilk seferini gerçekleştirdiği belirtildi.
HALK ARASINDA ÖLÜM YOLU OLARAK GEÇİYOR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya şunları söyledi. Çatalkaya, "Bizim bölgemiz daha çok inişli ve çıkışlı rampalar var. Bir yıl içerisinde bu 6'ıncı kaza. Buradan hayvan kamyonu, kurtarıcı uçtu, kepçe kamyonu uçtu, yine bir tane odun tırı uçtu dün gece. Yol yapılalı bu 9'cu kaza. Kazalardan biri hariç hepsi ölümle sonuçlandı. Gündoğmuş'ta halk arasında burası "ÖLÜM YOL" olarak geçiyor." Dedi.
ACİLEN KAÇIŞ RAMPASI YAPILMASI GEREKİYOR
Güneycik Mahallesi Toprak Tepe Mevkii'ndeki kazaların ardı arkasının kesilmediği belirtilirken buraya acilen kaçış rampası yapılması gerektiğini ifade eden Çatalkaya, "Daha da olmadı bu yolun güzergahının değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü mevcut şeklinde çok uzun bir iniş rampası. Araçlar da yüklü olduğu için şoförler freni de fazla kullanıyor. En azından kazaların ölümle sonuçlanmaması için acil olarak en az iki tane kaçış rampası şart. Daha önceki kazaları da yerel gazetelerimiz burayı gündeme getirdi ama ne hikmetse yetkililer ilgilenmiyor. Çözüm bulunmuyor" diye konuştu.
MUHTAR ÇAĞRI YAPMIŞTI
Ekim ayında 10 gün içerisinde 3 kazanın yaşandığı bölge ile ilgili olarak Güneycik Mahalle Muhtarı Abdullah Günay Gündoğmuş Gazetesi’ne açıklamalarda bulunmuştu. Günay, bölgede daha çok yüksek tonajlı araçların kaza yaptığını bunun nedeninin ise frenlerin ısınması olduğunu vurgulamıştı. Çözüm önerilerini söyleyen Günay, “Bölgede iki tane çözüm yolu uygulanabilir biz bununla ilgili çalışma yaparak ilgili makamlara ilettik. Birinci yöntem yolun güzergahının değişmesi ancak bu durum çok maliyetli olabilir. Ancak ikinci çözüm önerisinde ise bölgeye bir kaçış rampası yapılabilir. Kaçış rampası ile ilgili çalışmaları ve görselleri Karayolları’na ilettik. Sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. ”ifadelerini kullanmıştı.
SONUÇ DEĞİŞMEDİ
Bölge halkının çağrılarına uyarılarına rağmen yetkililer konuyla ilgili olarak önlem almadılar. Havaların soğumasıyla birlikte kayganlaşma ihtimali olan yolda daha çok kazanın olmasından endişe eden bölge halkı sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor. – Mesut Uygur
F.A.1: f.a.: Abdullah Günay
f.a.2: Emir Ali Çatalkaya
f.a.3: Freni boşalan tır devrildi.
f.a4: 3 km li rampada kazalar son bulmuyor.
f.a.5: Yavuz Aşçı, kazada yaşamını yitirdi.
f.a.6: Ekim ayında aynı yerde koyun yüklü kamyonun karıştığı kazada baba ve oğlu yaşamını yitirmişti.