Asfaltsız yol kalmıyor

  Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde üç buçuk yılda toplam 1819 kilometre sathi kaplama asfalt, 515 kilometre sıcak asfalt, 2 bin 500 kilometrelik de stabilize yol çalışması yaparak, yüzler

 

Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde üç buçuk yılda toplam 1819 kilometre sathi kaplama asfalt, 515 kilometre sıcak asfalt, 2 bin 500 kilometrelik de stabilize yol çalışması yaparak, yüzleri güldürdü. Dağdaki tek bir çadıra bile yol hizmeti götüren ekipler, daha önce ulaşımın katırlarla sağlanabildiği yaylalara, dağları peynir gibi keserek yeni yollar açtı.
Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, 21 bin kilometrekarelik büyük bir coğrafyada yol hizmeti yaptıklarını ifade ederek, “Muratpaşa ile Kepez ilçelerimiz hariç diğer ilçelerimiz Toroslarda. Bu yüzden zorlu fiziki şartlarda çalışma yapıyoruz. Torosların zirvesindeki Kaş’ın Akdağ yaylasına da yol götürüyoruz, dev kayaları kırarak Finike’nin Ernez Mahallesine de yol da açıyoruz. Bu hizmetlerin hızlı götürebilmesi için yatırımlar yapıldı. Türkiye'de ilk kez ilçelerde asfalt plent tesisi kuran Büyükşehir Belediyesi’yiz. Biri doğuda Manavgat’ta diğeri batıda Elmalı’da iki tane asfalt plent tesisimiz var. Merkezdeki tesisimiz de merkez ve yakın ilçelerimize hizmet veriyor” dedi.
2018 yılı için 450 -500 km sathi kaplama, 130 -150 km de sıcak asfalt hedefleri olduğunu söyleyen Akdemir, “Aralık ayı içerisinde ekiplerimizle toplanır yeni yılın programını yaparız ve 1 Ocak’tan itibaren o plana ve programa uygun olarak çalışmalarımıza başlarız. Muhtarlarımız ve belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde çalışmanın ne zaman yapılacağını bilirler” ifadelerini kullandı.