Bakandan yanıt geldi

Bakandan yanıt geldi Gündoğmuş'un kanayan yarası haline gelen elektrik sorunu geçtiğimiz günlerde MHP'li Milletvekili Başkan tarafından meclise taşınmıştı. Başkan'ın ilettiği soruna Bakan Bayraktar'dan yazılı cevap geldi.

Bakandan yanıt geldi

Gündoğmuş’un kanayan yarası haline gelen elektrik sorunu geçtiğimiz günlerde MHP’li Milletvekili Başkan tarafından meclise taşınmıştı. Başkan’ın ilettiği soruna Bakan Bayraktar’dan yazılı cevap geldi.

SORUNU BAKANA İLETTİ

Gündoğmuş Gazetesi’nin de gündeme getirdiği elektrik sorunu, ne yazık ki her yağmur yağdığında patlak vermeye devam ediyor. Saatlerce süren ve insanları mağdur eden elektrik sorunundan tüm Gündoğmuş halkı şikayetci. Konu ile ilgili sıkıntıyı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan gündeme getirerek çözüm için bir adım atmış olmuştu. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, bakanlığın söz konusu elektrik dağıtım şirketlerinden kaynaklı sorunların düzeltilmesi ile ilgili herhangi bir çalışması olup olmadığını sormuştu.

YAZILI CEVAP GELDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan elektrik dağıtımına ilişkin yazılı olarak cevap geldi. Bakan Bayraktar’dan gelen cevapta “Meydana gelen kesintilerinin kısa sürede giderilmesine yönelik olarak planlı bakım ücretlerinin yarı sıra, getirilen düzenlemeler çerçevesinde şirketlerin sunduğu hizmet kalitesinin belirli bir seviyeye getirilmesi sağlanmıştır. Mevzuata aykırı faaliyetleri sabit görülen elektrik dağıtım şirketleri hakkında idari yaptırımlar uygulanmaktadır” denildi. Gelen cevap sonrası ilçedeki elektrik sorununda gerçekten bir gelişme olup olmayacağı merak ediliyor.

 

Gündoğmuş ve Antalya’nın pek çok ilçesinde yaşanan elektrik sorununu geçtiğimiz günlerde MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan meclise taşımıştı. Vekile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yazılı yanıt geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’ın gündeme taşıdığı, Antalya'nın elektrik dağıtımında yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan müjdeli haber geldi. Bakan Bayraktar’dan gelen yazılı cevapta “Meydana gelen kesintilerinin kısa sürede giderilmesine yönelik olarak planlı bakım ücretlerinin yarı sıra, getirilen düzenlemeler çerçevesinde şirketlerin sunduğu hizmet kalitesinin belirli bir seviyeye getirilmesi sağlanmıştır” denildi.

AYKIRI FAALİYETLER TAKİPTE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan gelen cevapta şöyle denildi:

“Lisanslarında belirtilen bölgede dağıtım hizmeti veren elektrik dağıtım şirketleri, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ve EPDK tarafından periyodik olarak denetlenmekte, icra edilen denetimler neticesinde tanzim edilen inceleme ve denetim raporlarının gereği de EPDK tarafından yerine getirilmektedir. Söz konusu raporların 6446 sayılı kanun ve ikincil mevzuat kapsamında değerlendirilmesi neticesinde mevzuata aykırı faaliyetleri sabit görülen elektrik dağıtım şirketleri hakkında idari yaptırımlar uygulanmaktadır.”  

KOMİSYONDA DİLE GETİRMİŞTİ

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, enerji dağıtım şirketlerinin elektrik nakil hatlarının gelişen sanayinin ve kentlerin ihtiyacını tam olarak karşılayamadığını ifade etmiş, Antalya’nın enerji dağıtımını yapan CK Şirketiyle ilgili olarak çok sayıda şikayetin ulaştığını belirtmişti.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, bakanlığın söz konusu elektrik dağıtım şirketlerinden kaynaklı sorunların düzeltilmesi ile ilgili herhangi bir çalışması olup olmadığını sormuştu. Haber Merkezi

 

Bakandan yanıt geldi elektrik