Başarılar kızlar

Başarılar kızlar Spor için öğretmenleri Mehmet Kumru'nun peşinden Van'dan Gündoğmuş'a gelen kız öğrenciler başarılarına devam ediyor

Başarılar kızlar

Spor için öğretmenleri Mehmet Kumru’nun peşinden Van’dan Gündoğmuş’a gelen kız öğrenciler başarılarına devam ediyor. Geçen yıl bölge şampiyonu olan Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu Kız Hentbol Takımı, bu yıl da dörtlü finale kalarak en iddialı şampiyon adayı oldu. 

Yine başardılar

Spor için öğretmenlerinin peşinden Van’dan Gündoğmuş’a gelen kız öğrenciler başarılarına devam ediyor. Geçen yıl bölge şampiyonu olan Kız Hentbol Takımı, bu yıl da dörtlü finale kaldı.

Gündoğmuş Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu Kız Hentbol Takımı, Muratpaşa Mustafa Asım Cula Ortaokulunu 24 - 5 ve Kepez Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulunu 22 - 10 yendi ve birinci olarak gruptan çıkmayı başardı. Grup birincisi olan Kız Hentbol Takımı Aksu Solak Ortaokulunu 32 - 5 yenerek dörtlü finale kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
VAN’DAN GÜNDOĞMUŞ’A GELMİŞLERDİ
Van’ın Özalp ilçesindeki Şemsettin ile Kalecik köylerinde aileleriyle çiftçilik ve çobanlık yapan 8 kız öğrenci, ortaokula atanan beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru’nun hentbol takımı kurmasıyla spora başladı. Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonu olan 12 yaşındaki öğrenciler, öğretmenlerinin Gündoğmuş’a tayininin çıkmasının ardından ailelerini ikna edip, eğitim ve spor hayatını sürdürmek için 1600 kilometre uzaktaki Gündoğmuş’a gelmişlerdi. – Vedat Uygur