Başhekim Taşbaş FETÖ'den gözaltında

Başhekim Taşbaş FETÖ'den gözaltında Alaaddin Keykubat Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof

Başhekim Taşbaş
FETÖ’den gözaltında

Alaaddin Keykubat Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ve eşi, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ operasyonu kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Bülent Adil Taşbaş'ın evine sabah saatlerinde baskın yaptı.
Operasyonda, Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ve eşi diş hekimi A.T. gözaltına alındı. Başhekim ve eşi, sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Taşbaş’ın evinde ve hastanedeki odasında arama yapıldı.
TARTIŞMALI ŞEKİLDE ATANMIŞTI
Taşbaş, Ocak 2018’de Doktor Tevfik Yazan’ın yerine göreve gelmişti. Atamadan önce Yazan’ın yeterlilik belgesi olmadığı gerekçesi ile değişikliğin gerçekleştirilmesi gerektiğini iddia edilmişti. Yazan ise “Yasada istenen tüm şartlara haizim. Saydığım tüm vasıflarıma ilave olarak 'Ordinaryus Profesör' de olsam, şahsıma güven bittiyse zaten burada oturmam" demişti.
AK Parti'nin önceki dönem ilçe başkanı Mustafa Berberoğlu döneminde göreve gelen Yazan'ın görevden alınmasına ilişkin konuşan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ise “Bizim Sayın Yazan'ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir talebimiz söz konusu değil. Üniversite hastanesi yöneticiliği için yeterliliğinin olup olmadığını Sağlık Bakanlığı inceliyor. Sayın Yazan'ın görevden alınıp, alınmayacağına da Sağlık Bakanlığı karar verir. Biz Sayın Yazan'la da, bir başka isimle de çalışmaya hazırız" şeklinde konuşmuştu.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konu ile ilgili tartışmaların sürdüğü dönemde yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu: “Benim derdim bürokratı mutlu etmek mi, millete hizmetkârlık etmek mi? Benim derdim Alanyalıları mutlu etmektir, Alanya’ya daha iyi hizmet getirmektir. ‘Küçük olsun benim olsun’ zihniyeti halen yaşıyor. Yok ya! ‘Devlet hastanesi küçük kalacak, benim olacak’ anlayışı bitecek. Ben niye Eğitim Araştırma Hastanesi yaptım? Çünkü doçent getiriyorum, profesör getiriyorum, laboratuvarını, her şeyini getiriyorum. Buradaki herhangi bir hemşerimiz hastalandığında Antalya’ya gitmesin istiyorum. Herkes haddini bilecek. Hiç kimse kendini vazgeçilmez zannetmesin!” – Haber Merkezi