BAYRAMI GERÇEK MANASIYLA VE AĞIZ TADIYLA YAŞAMAK.

'GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER


“GÜZLE KÖŞKÜNDEN ESİNTİLER.”    


BAYRAMI GERÇEK MANASIYLA VE AĞIZ TADIYLA YAŞAMAK.


            Çok çetin şartlarda yeni bir Mübarek Kurban Bayramına bizi ulaştıran Cenabı Hakk sonsuz şükürler olsun. İnsanlığın aciz kaldığı, deyim yerindeyse “can derdine düştüğü” bir ortamda rahmetin tecellisine muhatap olmak büyük bir nimet.


Gerçek mü’min olanlar için; “Bayramlar” günübirlik hadiseler değil, manevî boyutu ile dünya ve ahirete uzanan, ezelden ebede giden Yaratan ve yaratılan arasındaki en önemli ve anlamlı olan kopmaz bir teslimiyet, saadet ve tatminiyet bağının neticesidir. Şu satırlar bu hakikate ışık tutuyor.  


 “Mevlâ bizi affede Bayram o bayram olur


Cürm ü hatalar gide Bayram o bayram olur"


"İslam yeniden doğa Bayram o bayram olur


Işık zulmeti boğa Bayram o bayram olur.


            Bu mübarek günleri anlamlı ifade eden şu satırlar da ise; 


“Can bula cananını, Bayram ol bayram ola. Kul bula sultanını; Bayram ol bayram ola. Hüznü keder def ola, Dilde hicap ref ola, Cümle günah af ola, Bayram ol bayram ola.” Şeklindedir.


Bu mübarek günlerin başta Filistin, Arakan, Doğu Türkistan’daki din kardeşlerimiz olmak üzere, bütün dünyadaki zulüm altında sıkıntı çekip inleyen mü’min kardeşlerimize nefes aldırmasını ve zulümlerin sona ermesini rabbimizden niyaz edelim.  


            Başta bu Müslüman ülkelerin ileri seviyede ve her kademedeki idarecileri olmak üzere, yaşayan halkına, tüm Müslümanlara ve bizlere Cenabı Hak, tahkiki bir iman, halis ameller, rızasına uygun hizmet ve faaliyetlerle ile şuur, basiret, feraset, sadakat ve istikamet nasip etsin .(Amin)


            Bayramların gafleti giderecek, uyanma, silkinme, intibah ve teyakkuzu gerektiren en büyük zırhı da duadır. Duaları artırarak devam edelim.


Duânın; Üç harf kadar küçük. İçine her şeyi sığdırabilecek kadar büyük bir dünya olduğunun şuuruna erelim.  Duaların içine  sevdiklerimizi koyup, onların da bizleri koymasını sağlayabilir ve özellikle bu mübarek günlerde ismen anan ve anılan olabilirsek en bahtiyarlardan oluruz! 


Mübarek Bayramlar, en büyük kucaklaşmanın harmanı ve meydanı olan anlardır.


Gerçek bayram; Kurban’da nefsini kurban etmektir....
Gerçek bayram; varsa kinini kurban etmektir...
Gerçek bayram; Kurbanda nefretini kurban etmektir...
Gerçek bayram; Kurban Bayramında sevgisizliği, ilgisizliği, bilgisizliği, ürkekliği, korkaklığı kurban edip yeni bir silkiniş hamlesine kalkmaktır...
Yüreklerimize ebedi bayram mayası çalalım ki yüreklerimizde sonsuz sevgiler açsın...''
Ya Rab! bizi kendine kul eyle yoksa abâd oluruz.Ağyâra kul eyleme berbâd oluruz. 


            Çiçek çiçeğe benzer ama GÜL başkadır, İnsan insana benzer ama DOST başkadır, Gün güne benzer ama BUGÜNLER başkadır.  Eviniz huzurla, Yüreğiniz umutla dolsun. Geçmiş Kurban Bayramınız mübarek olsun.  Herkese hayırlı bayramlar diliyorum...  GÜNDOĞMUŞ/ GÜZLE  NEJAT EREN