Beklenen kar geldi

Beklenen kar geldi Geçen yıl Ocak ayında beyaz gelinliğini giyen Gündoğmuş'ta bu sene beklenen kar Şubat ayında geldi.

Beklenen kar geldi

Geçen yıl Ocak ayında beyaz gelinliğini giyen Gündoğmuş’ta bu sene beklenen kar Şubat ayında geldi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gündoğmuş’ta da uzun süren kuraklık bölge halkını tedirgin ederken özellikle tarımdan geçinen vatandaşları tedirgin etmeye başlamıştı. Bazı mahallelerde badem ağaçlarının yalancı bahara aldanıp çiçek açtığı dahi görülürken, hava sıcaklıklarının uzun süre mevsim normalleri üzerinde seyretmesi üreticiler için olumsuzlukları da beraberinde getirmişti.

KAR KALINLIĞI 30 CM’E ULAŞTI

Güneşli günlerin ardından soğuk havaların gelmesi ile birlikte bölge halkı 4 Aralık Cumartesi sabahı karlı bir güne uyandı. Karı gören vatandaşlar manzaranın tadını çıkarırken, özellikle Gündoğmuş’un Doğu Mahalleleri’nde kar kalınlığı 30 ile 50 cm’i buldu. Kapanan yolları açmak için ekipler çalışma başlattı. Pınarbaşı mesire alanı belediye ekipleri tarafından, karla kapanan yol açıldı. Köy yollarında çalışma başlatıldı. Hacıbeleni mevkii Büyükşehir karla mücadele ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama işleri yapılarak yol açık tutulmaya çalışılıyor.

KAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Bölgede tarım ile uğraşan vatandaşlar, “Karın yağması kiraz, badem, vs. gibi birçok meyvenin çiçek açmasını yavaşlatacaktır. Bu da bizler için çok önemli. Kar yüzleri güldürdü” dediler. - Mesut Uygur

kar