'Bir daha olmasın'

'Bir daha olmasın' Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından etkilenen Gündoğmuş'ta, sezon öncesi yangın hazırlığı yapılıyor. Olası bir yangın durumundan kötü etkilenmemek için yangın söndürmede kullanılan araçların onarım ve bakımı yapıldı. Müdür Kaya, 'Yangın sezon öncesi tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Ayrıca vatandaşlara da duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulunuyoruz' dedi.

‘Bir daha olmasın’

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından etkilenen Gündoğmuş’ta, sezon öncesi yangın hazırlığı yapılıyor. Olası bir yangın durumundan kötü etkilenmemek için yangın söndürmede kullanılan araçların onarım ve bakımı yapıldı. Müdür Kaya, “Yangın sezon öncesi tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Ayrıca vatandaşlara da duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulunuyoruz” dedi.

GÜNDOĞMUŞ YANGINA HAZIR

Yangından büyük hasar alan Gündoğmuş’ta aynı durumların yaşanmaması için yangın sezonu öncesinde ekipman hazırlıkları yapıldı. Vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

2021'de Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve İbradı olmak üzere 5 ilçede 60 bin hektarlık alandan fazla alan küle dönmüştü. Gündoğmuş’ta da birçok alanın yanmasına sebep olan yangınlara karşı havaların ısınmasıyla beraber çeşitli önlemler de alınmaya başladı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman yangınlarına karşı ekipman hazırlıklarını tamamladığını açıklamasının ardından gözler Gündoğmuş’a çevrildi. Gündoğmuş Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Orman Müdürü İsmail Kaya, tüm ekipmanların bakımlarının yapıldığını ve bu kapsamda da vatandaşlara uyarı niteliğinde çağrılarda bulunduklarını aktardı.

‘CİDDİYETİN FARKINDAYIZ’

Kaya, “Biz duyarlı olmaları konusunda hem çobanlarla hem evlerle hem de okullarda gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Gazete aracılığı ile de bunları paylaşıyoruz. Yangınların ciddiyetinin zaten farkındayız. Yöremizde yaşadığımız büyük yangınların oluşturduğu tahribatlar ortada.  Bundan dolayı herkesin dikkatli olması lazım. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ekipmanlarımızla arazörlerimiz, yangınlarda kullanılan diğer alet ve ekipmanlarla ilgili yangın sezonu öncesi hem bakımlarını hem eksiklerinin giderilmesi konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. “ dedi. – Özlem Kaygusuz

orman yangın Gündoğmuş Gündoğmuş