Bisiklet heyecanı

Bisiklet heyecanı 13 Şubat-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek '2020 UCI Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları' etaplar arasında Gündoğmuş da yer alıyor

Bisiklet heyecanı

13 Şubat-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ‘2020 UCI Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları’ etaplar arasında Gündoğmuş da yer alıyor. Yarışma ile ilgili gerçekleştirilen toplantının ardından ilçede çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Özeren, “Bütün dostlarımızı ve kıymetli hemşerilerimizi 20 Şubat’ta ilçemize bekliyoruz” dedi. 

Özeren’den yarışmaya davet

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) düzenlenen 13 Şubat-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ‘2020 UCI Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları’ toplantısına katılan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yarışların Gündoğmuş etabının da olduğunu belirterek herkesi davet etti. Yarışmanın Gündoğmuş etabı ve yapılacak olan ödül töreni ile ilgili arazi çalışmalarına başlayan Özeren, “Yarışma parkuruna ilçemizin de dahil edilmesinde gayret sarf eden, Romanyalı ve Ukraynalı sporcular başta olmak üzere, Federasyon Başkanı Sayın Kemal Can Fedai nezdinde bütün camiaya teşekkür ediyoruz. Bütün dostlarımızı ve kıymetli hemşerilerimizi 20 Şubat’ta ilçemize bekliyoruz” dedi.

Dağ Bisikleti Yarışı'nda
Gündoğmuş etabı da var

Alanya, Manavgat, Gündoğmuş ve Gazipaşa’yı kapsayacak ‘2020 UCI Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları’ 13 Şubat’ta start alacak.

13 Şubat-18 Ekim tarihleri arasında ‘2020 UCI Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları’ düzenlenecek. Velo Alaiye Turizm Seyahat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi tarafından düzenlenecek organizasyonun start noktalarından birisinin Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan (GZP) başlaması planlanıyor. Konuyla ilgili Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Alanya, Gündoğmuş, Manavgat, Gazipaşa belediyelerinden yetkililer ile emniyet ve jandarma teşkilatlarının mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, organizasyonun Antalya için marka değeri olduğunu söyledi. Ateş, “Antalya’ya 2019 yılı içerisinde GZP ve deniz yolu da dahil olmak üzere 15 milyon 644 bin turistin geldiğini görüyoruz. Bu bir rekor. Tüm zamanların rekoru. Antalya denince insanların aklına deniz, güneş, kum geliyor. Haksız da değiller. Esasen bizim Antalya’da güçlü olduğumuz taraf bu. Antalya sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Bugün bisiklet diye bahsettiğimiz faaliyetlerin de amacı bu. Kış döneminde Antalya’da turizmi daha da canlandırabilmek, turizm kapasitesini artırmak. Bisikletle ilgili spor kış döneminde yapılan bir faaliyet. Alternatif turizmde Antalya oldukça güçlü bir konumda. Antalya’ya her yıl yüzlerce takım kamp yapmaya geliyor. Bu son yıllarda artıyor. Bizim genel olarak alıştığımız kışın oteller kapanır, mayıstan sonra açılır mantığını da ortadan kaldıracak. Kışın da otellerimiz kapanmayacak. Bu şehirde alternatif turizmin her şeyi yapılabilir. Bu anlamda biz bisikleti önemsiyoruz. Bisiklet turizmi tüm dünyada değer kazanan bir alan. O şehirler, ülkeler için katkı yapan, döviz sağlayan bir faaliyet. Bu yıl yapılacak organizasyon sadece Alanya değil, Manavgat, Gündoğmuş ve Gazipaşa’yı da kapsıyor” dedi.
Velo Alaiye Turizm Seyahat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi Sahibi Kemal Canfedai de, “Bisiklet turizminin hacmi bisiklet satışlarıyla birlikte 200 milyar Euro. Bunun 44 milyar Euro’su bisiklet turizmi. Karşılaştırmak için söylüyorum, gemiyle seyahat edenlerin yaptığı harcama 40 milyar Euro’ya yakın. Bisiklet turizminden Avrupa’da 650 binden fazla kişi ekmek yiyor. İtalya’da sadece 22 bin kişi bu işle uğraşıyor. Her şey Dahil Sistemi’ne hitap eden turiste göre harcama kapasiteleri yüzde 40 daha fazla. İspanya’nın Mayorka Adası’na geçtiğimiz yıllarda 200 binden fazla kişinin kamp ve yarış için gittiğini biliyoruz” diye konuştu.

– Hasan Özmen