Bravo kızlar size!

Bravo kızlar size! Hentbolda Doğu Anadolu şampiyonu olan 12 yaşındaki 8 öğrenci, Beden Eğitimi Öğretmenleri Mehmet Kumru'nun tayini sonrası ailelerini ikna edip Van'dan, hocalarının peşinden Gündoğmuş

Bravo kızlar size!

Hentbolda Doğu Anadolu şampiyonu olan 12 yaşındaki 8 öğrenci, Beden Eğitimi Öğretmenleri Mehmet Kumru’nun tayini sonrası ailelerini ikna edip Van’dan, hocalarının peşinden Gündoğmuş’a geldiler. Kızlar, Gündoğmuş’ta Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitime başladı. Öğretmen Kumru, "Amacımız öğrencilerimizin eğitim hayatlarını güzel şekilde sürdürmelerini sağlamak" dedi.

Şampiyonlar Gündoğmuş’a geldi

Hentbolda Doğu Anadolu şampiyonu olan 12 yaşındaki 8 öğrenci, öğretmenlerinin tayini sonrası ailelerini ikna edip Van’dan, hocalarının peşinden Gündoğmuş’a geldiler.

Van'ın Özalp ilçesindeki Şemsettin ile Kalecik köylerinde aileleriyle çiftçilik ve çobanlık yapan 8 kız öğrencinin hayatı, ortaokula atanan beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru'nun hentbol takımı kurmasıyla değişti. Doğu Anadolu Bölgesi şampiyonu olan 12 yaşındaki öğrenciler, Kumru'nun Antalya'ya tayin edilmesi sonrası ailelerini ikna edip, eğitim ve spor için 1600 kilometre uzaktaki ilçeye taşındı.
SIFIRDAN TAKIM KURDU
Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru, ilk atamasında Van'ın Özalp ilçesindeki Şemsettin Köyü'nün ortaokulunda 5 yıl önce göreve başladı. Öğrencilerinin sevgisini kazanan Kumru, kız çocuklarının derslere daha çok ilgi göstermesi ve okula devamlılığını sağlamak için hentbol takımı kurdu. Kumru'nun kurduğu okul hentbol takımı ilk yılında Van'da birinciliği kazanıp, Batman'da yapılan turnuvada da bölge şampiyonu oldu.
12 YAŞINDA KIZ GİDEMEZ!
Köyde öğrenci ve velilerinin sevgisini kazanan Kumru'nun 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki okula tayini çıktı. Öğrencileriyle görüşen Kumru, sporcularını götürebileceğini ve onların yatılı okulda eğitim görüp, kuracakları hentbol takımına da antrenörlük yapabileceğini anlattı. Ancak aileler 12 yaşındaki kızların başka ilde okumalarına izin vermedi.
1600 KM İÇİN İZNİ KOPARDI
Köyde 15 gün boyunca çocukların aileleriyle görüşüp izin alan Kumru, öğrencileriyle Gündoğmuş'a geldi. Van'ın Özalp ilçesindeki Şemsettin ile Kalecik köylerinden 8 kız öğrenci, 1600 kilometre uzaktaki Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitime başladı. Kumru, "Amacımız öğrencilerimizin eğitim hayatlarını güzel şekilde sürdürmelerini sağlamak" dedi. – DHA