BŞB yüzleri güldürüyor

BŞB yüzleri güldürüyor Antalya Büyükşehir Belediyesi hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yatak yardımını sürdürüyor

BŞB yüzleri güldürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yatak yardımını sürdürüyor.

GÜNDOĞMUŞ’A GELDİLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri doğrultusunda ve inceleme sonrasında elektronik hasta yatağı yardımlarını sürdürüyor. Büyükşehir, son olarak Gündoğmuş Fatih Mahallesi’nde 2002’de ağaçtan düşmesi sonucu yatağa bağlı yaşayan Sevim Yiğit’in yüzünü güldürdü.

18 YIL SONRA HİZMET

53 yaşındaki Sevim Yiğit'e 18 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hasta yatağı yardımı yapıldı. Sevim Yiğit’in konforlu bir yatağa kavuştuğu için büyük mutluluk yaşayan Yiğit ailesi, Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerini iletip yaptığı yardımdan dolayı çok teşekkür edip mutlu olduklarını dile getirdiler. Eşi Turgut ve oğlu Selahattin Yiğit, anneleri için akülü araç ihtiyaçlarını olduğunu da belirtti. 

Büyükşehir’den hastaya yatak

Antalya Büyükşehir Belediyesi hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yatak yardımını sürdürüyor. Gündoğmuş'a bağlı 4 mahallede bulunan hastalara yatak yardımı yapılmıştı. Gündoğmuş Fatih Mahallesi’nde bulunan 1 kişiye daha elektronik hasta yatağını teslim eden Büyükşehir Belediyesi'nin hasta yardımı için yaptığı kişi sayısı 5'e çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri doğrultusunda ve inceleme sonrasında elektronik hasta yatağı yardımlarını sürdürüyor. Gündoğmuş Fatih Mahallesi’nde Sevim Yiğit'in 2002'de 10 Ekim'de elma ağacından düşerek omuriliğini kırmış, ameliyatla 4 platin takılan ve yatağa bağlı yaşayan 53 yaşındaki Sevim Yiğit'e 18 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hasta yatağı yardımı yapıldı. Sevim Yiğit’in konforlu bir yatağa kavuştuğu için büyük mutluluk yaşayan Yiğit ailesi, Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerini iletip yaptığı yardımdan dolayı çok teşekkür edip mutlu olduklarını dile getirdiler.

ARTIK HEM GÜVENLİ HEM DE RAHAT

Sevim Yiğit'in sürekli olarak yatakta olması ve tek başına kendisinin doğrulamamasından dolayı zorluk yaşadıklarını söyleyen Turgut Yiğit “Eşim uzun süredir yatağa bağlı ve yardım almadan doğrulamıyordu. Düşme riski de vardı. Şimdi gelen bu yatak sayesinde eşim hem güvende hem de dilediği zaman yatağı yükseltip dışarıyı seyredebilecek. Muhittin Başkanımızdan Allah razı olsun. İnşallah o da tez zamanda sağlığına kavuşur” dedi. Oğlu Selahattin Yiğit de “Sayın Büyükşehir

Belediye Başkanı Muhittin Başkana sonsuz teşekkürler. Anneme hasta yatağı göndererek bizim yüzümüzü güldürdü. Allah kendini de güldürür. Bir an önce iyileşir inşallah” dedi.

BİRLİKTE TESLİM ETTİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın göndermiş olduğu hasta yatağını Büyükşehir ekipleri, partililer muhtarlık ile birlikte teslim etti. CHP İlçe Başkanı Mehmet Eren açıklamasında “Gündoğmuş Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Fatih Mahallesi Muhtarı ile Büyükşehir Hizmet Birimi Müdürü ve ATASEM sorumlusu ile birlikte teslim ettik. Sevim Yiğit kardeşimize Cumhuriyet Bayramı'nda mübarek Mevlit Kandili gecesinde çifte bayram yaşattık. Güle güle kullansın. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur” dediler.

ÜZÜNTÜSÜNDEN İYİCE ÇÖKTÜ

Ağaçtan düşmesi sonucu yatağa bağlı yaşayan annesinin ihtiyaçları babası ile birlikte karşıladıklarını söyleyen oğlu Selahattin Yiğit, “Annem 2002'de Gündoğmuş'a bağlı Güzle evimizdeki kendi bahçemizde çalışırken elma ağacından düştü. Biz o zamanlar daha küçüktük. Annemi hastaneye götürdüler ve ameliyat ettiler. Beline platin takmışlardı. 2020’ye kadar kendi başına tuvalete ve mutfağa, evin içinde gezeleyebiliyordu. Kardeşim Abdullah ve dedem (ormancı) Abdullah Kıldan'ın ölümünden sonra üzüntüsünden dolayı iyice çöktü. Yatağa bağlı hale” geldi.

ANNEM HASTANEYE GİTMESİ GEREKİYOR

Annesinin hastaneye gitmesi gerektiğini dile getiren Yiğit şunları söyledi: “Annemi

kontrole gelen doktorlar iki kemiğinin daha kırık olabileceğini söylediler. Ayrıca hastaneye kontrole gitmesi gerekiyor. Annemin sinir damarlarında sorun olduğunu da söylediler. Sinir damarları zarar gördüğünden de iyice yatağa bağlı hale geldi. Kendi başına hiç hareket edemez oldu. Yanında birisi olmadan lavaboya dahi gidemiyor. Geceleri yatmıyor, her gün ağlıyor. Annem ölen oğlu ve babasından dolayı iyice çöktü. Pandemiden dolayı doktora da götüremiyoruz. Bu konuda ilgili makamlarımızdan ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.

AKÜLÜ ARAÇTA ALAMADIK

Bir yere çalışmaya gidecek olsam gidemiyorum. Evde bakacak kimse yok. Elimiz kolumuz bağlandı.

Babam da çalışıyor. Anneme benden başka bakacak kimse yok. Ben bakabildiğim kadar bakıyorum.

Tek başıma kaldırmakta hareket ettirmekte zorlanıyorum. Akülü araç alabilmemiz için de heyet raporu gerekiyormuş. Rapor için de Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürmemiz gerekiyor. Annem virüs sebebiyle bir yere gitmek istemiyor, çekiniyor. Tekerlekli sandalye olsa belki arada dışarıya çıkarabilirim. Ben de elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum.”  - Mesut Uygur