Bu da "Merakondu"

Bu da 'Merakondu' Gündoğmuş'un Pembelik Mahallesi'nde bulunan Mera'ya yapılan yaklaşık 60 metre kare büyüklüğündeki ev köylülülerin tepkisine neden oldu

Bu da “Merakondu”

Gündoğmuş'un Pembelik Mahallesi’nde bulunan Mera'ya yapılan yaklaşık 60 metre kare büyüklüğündeki ev köylülülerin tepkisine neden oldu.

BURASI KESİNLİKLE MERA ALANI

Mahalle Muhtarı Muzaffer Doğan, "Burası kesinlikle Mera alanı. Mera alanına yapılan tek ev bu. Meraya evi yaptıran kişi, kendi tapulu yerine yaptırmak yerine mahallelinin yıllardır kullandığı meraya ev yaptırdı.” Dedi.

“MERA OLDUĞU HALDE YIKILMIYOR”


    Aza Ali Rıza Fidan, “Gündoğmuş Belediyesi ve Gündoğmuş Kaymakamlığı’na da başvuruları yaptık ancak bir sonuç çıkmadı” dedi.


“KÖY HALKI KARŞI ÇIKIYOR”

Fatih Fidan, "Burası köy Merası. Burayı yapan köyün nufusuna kayıtlı olmayan bir vatandaş. Buranın talan edilmesini istemiyoruz. Bölgenin doğallığının korunmasını istiyoruz. Köyün bir vatandaşı olarak kaçak yapılaşmaya karşıyız."

Gündoğmuş'un Pembelik Mahallesi’nde bulunan Mera'ya yapılan yaklaşık 60 metre kare büyüklüğündeki ev köylülülerin tepkisine neden oldu.

Gündoğmuş Pembelik Mahallesi’nde bulunan mera alanına ev yapılması bölge sakinlerini çilede çıkardı. 20 Eylül’de yapılmaya başlayan ev için vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Mahalle sakinleri evin yapıldığı yerin tapusuz ve köylünün yıllarca hayvanlarını otlatmak için kullandığı ortak bir mera alanı olduğu belirtilirken, tanımadıkalrı bir kişinin tapusuz mera alanına nasıl ev yaptırdığını sordular.

“İLGİLİ MAKAMLAR İLGİLENMEDİ”

Konuyla ilgili oalrak açıklama yapan Pembelik Mahalle Muhtarı Muzaffer Doğan şunları söyledi. "Burası aşağı Pembelik Mahallesine ait. 14 dönüm arazinin kullanımı ise Manavgat'lılara ait. Buraya yapılan ev ile ilgili Gündoğmuş Karakol Komutanlığını aradım. Karakoldan geldiler. Tutanak tuttular gittiler. Belediye'ye de haber verdim. Ama hiç bir şey yapmadılar. Kaymakamlığada gittim. Burda da senin yapacağın bir şey yok dediler. Bu şekilde kaldı."

BURASI KESİNLİKLE MERA ALANI

Evin yapıldığı alanın kesinlikle Mera alanı olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Muzaffer Doğan, "Burası kesinlikle Mera alanı. Mera alanına yapılan tek ev bu. Meraya evi yaptıran kişi, kendi tapulu yerine yaptırmak yerine mahallelinin yıllardır kullandığı meraya ev yaptırdı.” Dedi.

“MERA OLDUĞU HALDE YIKILMIYOR”

Pembelik Mahallesi 2. Aza Ali Rıza Fidan ise konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı. "Biz belediye'ye gittik muhtarla beraber. Belediye başkanı yoktu. Yardımcısı Ali Gülen vardı. Durumu anlattık. Ali Gülen'de bize bu evin yıkılması lazım dedi. Başkanla ben bu konuyu bir görüşeyim dedi. Bir sonuç çıkmadı. Benim fikrim buranın yıkılması lazım. Bu şahsın evi komple Mera da olduğu halde yıkılmıyor. Biz muhtarlık olarakta, köy halkı olarakta bu durumdan rahatsızız." İfadelerini kullandı.

“UĞRAŞMAYIN DENİLİYOR İDDİALARI VAR”

Ali Rıza Fidan köylüler arasında bazı söylemlerin olduğu iddialarının da gündeme geldiğini ifade ederek, “İddaya göre köylü arasında bazı söylemler dolaşıyor. "Evi yaptıranlarla uğuraşmayın. Bu kişiler Antalya Ak Parti'nin de kurucularından. Siz bunlarla uğraşamazsınız" şeklinde Gerçekliği nedir bilmiyorum dedi.” Diye konuştu.

“YETKİLİLERE BİLGİ VERDİM”

Pembelik Mahallesi sakinlerinden Halis Özen ise "Belediye zabıta birimini aradım. Dedim ki burada kaçak yapı var. Zabıta birimi de dilekçe vermem gerektiğini söyledi bana. Biz sözlü olarak bir şey yapamayız dediler. Jandarmayı da aradım. Yapılan ev ile ilgili bilgi verdim. Jandarma gitmiş sadece tutanak tutmuş. Evin çalışması halen devam ediyor. Bu kaçak yapı ev ile ilgili Gündoğmuş belediye başkanına, zabıta biriminede  bilgi verdim." Dedi.

“CİMEREDE ŞİKAYET ETTİM”

İddaya göre Pembelik Mahallesindeki Meraya evi yaptıran kişinin Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Avşaroğlu'nun akrabası olduğunu belirten Özen, "Bu evin kaçak yapı olduğunu CİMER'e de şikayet ettim. Gelen cevap, Maliye Bakanlığı Çevre ve Şehircilik bakanlığını dosyanız iletildi dedi. Ev yapıldı bitti. Halen bir şey yok." Şeklinde konuştu.

“KÖY HALKI KARŞI ÇIKIYOR”

Pembelik Mahallesi aşağı Gelesendra Merası alalanına yapılan ev ile ilgili görüşünü belirten Mahalle sakinlerinden Fatih Fidan, "Burası köy Merası. Burayı yapan köyün nufusuna kayıtlı olmayan bir vatandaş. Buranın talan edilmesini istemiyoruz. Bölgenin doğallığının korunmasını istiyoruz. Köyün bir vatandaşı olarak kaçak yapılaşmaya karşıyız." Dedi.

“SAHİBİNDEN İZİN ALDIK”

Köy sakinlerinden Hamdi Özkaya, İddaya göre Muhtarın evi yapanalara siz kimden izin aldınızda buraya ev yapıyorsunuz dediği ve cevabende yer sahibinden izin aldık dediklerini aktardı. Özkaya, "Muhtar o gün Jandarmayı aradı. Jandarma da geldi tutanak tuttu. Babamın mevlüt yemeğinde Gündoğmuş Belediye Başkanı da gelmişti. “Başkanım buraya kaçak bina yapılıyor” dedim. Başkan “ilgilenelim” dedi. Bina yapıldı bitti hala ilgilenen yok." İfadelerini kullandı. – Mesut Uygur

F.A.1: Pembelik Mahallesi’nde mera alanına yapılan ev tepkilerin odağı oldu.

F.A.2: Köylüler yıllardır hayvan otlattıkları alanda yapılan eve yetkililerin sessiz kalmasından şikayetçi

F.A.3: Muzaffer Doğan

F.A.4: Ali Rıza Fidan

f.a.5: Halis Özen