Bu insanlar üşüyor

Bu insanlar üşüyor Gündoğmuş'ta yaz aylarında yaşanan yangın felaketi mağdurları bu defa da soğuk havanın verdiği zorluklarla karşı karşıya

Bu insanlar üşüyor

Gündoğmuş’ta yaz aylarında yaşanan yangın felaketi mağdurları bu defa da soğuk havanın verdiği zorluklarla karşı karşıya. Konteynırlarda hayatını sürdüren mağdurlar elektrik kesilmesi ile birlikte donma tehlikesi atlattı.
KİMİ ARAYACAĞIMIZI BİLEMEDİK
Gülay Elmas, “Akşam elektrikler de gidince soğuktan üşüdük. Sabah uyandığımızda ise kimi arayacağımızı bilemedik. Numara bıraktığınız için Gündoğmuş Gazetesi’ni aradık.”
UNUTULDUK
Hasan Dinçer, “Sıkıntımız olduğunda belediyeden bizi arayın diyen biri yok. Öyle bir birim de yok. Yetkili de yok. Her şey unutuldu. Unutulduk.”
“EKSİKLİK VAR”
Çatalkaya, "Çünkü bu insanların hepsi yaşlı. Birisi bir şey getirirse yiyorlar. Bir ihtiyaçları var mı, yok mu, eksiği var mı diyen yok. Ama Büyükşehir, ama ilçe belediyesi mutlaka haftada bir defa ilgilenmeleri lazım.

Gündoğmuş’ta yaz aylarında yhaşanan yangın felaketi mağdurları bu defa da soğuk havanın verdiği zorluklarla karşı karşıya. Konteynırlarda hayatını sürdüren mağdurlar elektrik kesilmesi ile birlikte donma tehlikesi atlattı.
18 Aralık 2021 Cumartesi gecesi Gündoğmuş'ta hava muhalefetinden dolayı yıldırım düşmesi sonucu bir çok yerde elektrikler kesildi. Kötü hava şartlarından ve yıldırımlardan en çok etkilenen yerlerden birisi de Senir Mahallesi oldu. Mahallede yangından zarar görenlerin konteynırlarda uzun süreli elektrik kesilmesi sonucu soğuktan etkilendiklerini belirttiler.
“KİMİ ARAYACAĞIMIZI BİLEMEDİK”
“Gece meydana gelen yağmur ve şiddetli rüzgardan hepimiz korktuk” diyen mağdurlardan Gülay Elmas, “Akşam elektrikler de gidince soğuktan üşüdük. Sabah uyandığımızda ise kimi arayacağımızı bilemedik. Numara bıraktığınız için Gündoğmuş Gazetesi’ni aradık. Hava soğuktu. Gece de elektrikler gidince klimadan başka ısınma aracımız da yoktu. Sabahı zor ettik.” İfadelerini kullandı.
ÇATALKAYA İLGİLENDİ
Bölgede yaşanan elektrik trafolarının zarar görmesinden dolayı yetkililerin uzun süre uğraş verdiği arızanın giderilmesi için büyük çaba harcadığı söyleyen İyi Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, "O gece bir çok yerde elektrikler yoktu. Sabah kalktığımızda da bir çok yerde arıza vardı. Senir Mahallesi’nde yangından zarar gören ve konteynırlarda kalan insanların elektrik arızasından dolayı bütün gece üşüdüklerini ve elektriğin ne zaman geleceğini bilmediklerini öğrendim. Bende hemen bölgedeki TEDAŞ yetkililerini aradım. Bilgi aldım. Daha sonra Senir Mahallesi’ndeki yangından zarar görenlerin yanına kadar gidip kendileri ile yakından ilgilendim" dedi.
“YETKİLİLERE HABER VERDİM”
Haberin kendisine ulaşması ile birlikte insanlar üşüdüğü için büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gündoğmuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Uygur, “Hava çok soğuktu ve insanlar mağdur oldular. Bu durum beni çok üzdü. Beni arayarak yardım istediler bende yetkili mercilere durumu ilettim. Umuyorum bu durumun tekrarı yaşanmaz. Orada çocuklarda vardı. Bir an önce bu tarz durumlar için önlemler alınmalı.” Şeklinde konuştu.
“ELEKTRİK VE SU PARASI ALINMASIN”
Senir Mahallesi’ndeki yangından evleri yanan ve konteynırlarda kalanların en büyük sıkıntılarının elektrik ücretleri olduğunu ifade eden yangın zedelerden Gülay Elmas, "Babama bakmak için geldim buraya. Babam 90 yaşında. Kış aylarında olduğu için üşüyor kendisi. Halamın oğlu da evi yananlardan. Hepsi de yaşlı. TOKİ'den gelip giden oldu ilk zamanlarda ama şimdilerde gelip giden yok. Evlerimizin yapılması ile ilgili bir bilgi veren yok. Yanan evlerimizi yıktılar ama ne zaman yapılacak bilemiyoruz. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. Konteynırlara soba kuramıyoruz. Isınma aracı olarakda hepimiz klima kullanıyoruz. Bu seferde elektrik faturalarımız çok geliyor. Devletimizden isteğimiz evlerimiz yapılıncaya kadar elektrik ve su parasının alınmamasını istiyoruz." Şeklinde konuştu.
“EV İHTİYACIMIZ VAR”
Senir Mahallesinde evi yangında evi yanıp AFAT'ın verdiği konteynırlarda kalan Fatma Dilek ise şunları söyledi. "Beni doktora götürmüşlerdi. Giderken sağlam bıraktığım evi geldiğimde yanmış olarak buldum. Ayağımdaki bir şalvar ile gittim. Şimdi yangından geriye kalan ise üstümdekiler. Evlerimizdeki bütün eşyalarımız yanmış. Kaymakam geldi. Ne ihtiyacınız var dedi. Evlerimiz yandı ev ihtiyacımız var dedik.” Dedi.
“JENERETÖR İSTİYORUZ”
Afetzedelerden konteynırda kalan ve elektrikler gittiği zaman en büyük sorunlarının ısınma olduğunu söyleyen Hasan Dinçer ise " Buralarda kış aylarında sık sık elektirler kesiliyor. Klima ile ısınıyoruz. Başka ısınma aracımız yok. İnsanlar hasta oluyor. Acilen buraya bize jeneratör istiyoruz. Bir de evlerimizin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sağolsun yetkililer geldiler-gittiler, çalışmalar yaptılar. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Ama bir an önce biz evimize kavuşmak istiyoruz. Çünkü soğuk bir bölgedeyiz. Nisan-Mayıs'a kadar burada soğuk devam eder. Yetkililerin bizleri unutmamalarını istiyoruz." İfadelerini kullandı.
“ÖNÜMÜZ KIŞ”
Senir Mahallesindeki yangından etkilenen ve bölgeye AFAT'ın yedi adet koyduğu konteynırlarda yaşayan insanlarla her zaman yakından ilgilenen ve kış aylarında elektrik kesintisinin çok olduğunu ve acilen bir yedek jeneretörün şart olduğunu ifaden eden Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, " Bu insanların konteynırlara soba kurma şansı yok. Bir an önce evlerinin yapılıp teslim edilmesi gerekiyor. Bölgemiz soğuk bir bölge." Diye konuştu.
“UNUTULDUK”
Yangın sonrası AFAT'ın vermiş olduğu evlere yerleştikten sonra Gündoğmuş Belediyesinden hiç kimsenin gelip gitmediğini, belediyenin sosyal hizmetler bölümünden kimsenin ilgilenmediğini ve unutulduklarını söyleyen afetzedeler, Hasan Dinçer, "Gecen benim konteynırın önündeki yer yıkılmıştı. Telefon açtım, sağolsun başkan yardımcısı ekibi gönderdi yaptırdı. Sıkıntımız olduğunda belediyeden bizi arayın diyen biri yok. Öyle bir birim de yok. Yetkili de yok. Her şey unutuldu. Unutulduk. Arzu ediyoruz herkesin gelip ilgilenmesini. Bir hastamız olduğunda ya da acil bir durum olduğunda kimi arayacağız bilemiyoruz. Bir telefon numarası bırakan olmadı. Gündoğmuş Belediye'si den, ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de kimse bize numara bırakmadı. "Hiç bir şey vermeseler de en azından gelip gönlümüzü alsınlar." Dedi.
“EKSİKLİK VAR”
İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, hem Gündoğmuş Belediyesi'nde, hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde burası ile ilgili eksiklik var dedi. Çatalkaya, "Çünkü bu insanların hepsi yaşlı. Birisi bir şey getirirse yiyorlar. Bir ihtiyaçları var mı, yok mu, eksiği var mı diyen yok. Ama Büyükşehir, ama ilçe belediyesi mutlaka haftada bir defa ilgilenmeleri lazım. Yangın bölgesindeki zarar gören çobanlarımızın da mutlaka yem desteğinin verilmesi gerekiyor. Su parasının alınmaması yönünde bir talepleri var. Bu konuyu ASAT'a bildirdim. Mutlaka bir çözüm bulacaklarını söylediler. " ifadelerini kullandı. Mesut Uygur
f.a.1 : Yangın mağdurları, konteynırlarda donma tehlikesi atlattı.
F.A.2: Emir Ali Çatalkaya bölgeyi ziyaret etti.
F.A.3: Mesut Uygur
f.a.4: Yangın mağdurlarına konteyner verilmişti hatta bu konteynerlara reklam aracı olarak bile kullanılmıştı.