BU İNSANLAR ÜŞÜYOR

Dün geceden bu yana elektrikler kesik Gündoğmuş'un Senir Mahallesinde dün geceden bu yanan elektrikler kesikti

Dün geceden bu yana elektrikler kesik

Gündoğmuş'un Senir Mahallesinde dün geceden bu yanan elektrikler kesikti. Arıza giderileli iki saat oldu. Yani saat 19:00 gibi bölgeye elektrik verilebildi. Sorun şu ki, Senir mahallesinde kalan bu insanların tek ısınma aracı elektrik yolu ile oluyor. O da gitti mi bu insanlar üşüyor.

BU İNSANLAR ÜŞÜYOR

Dün gece yıldırım düşmesi sonucu elektrik kesintisi yaşındı bölgede.
Bu insanların tek ısınma aracı elektrikte gitti mi, oradaki insanlar üşüyor. "Burada kalanlar ile kimse ilgilenmeyince konteynerlardaki insanlar bizlere ulaştı. Kış gününde elektriğin olmamasından dolayı üşüdüklerini ifade ettiler. Hiç kimseye ulaşmadıklarını söylediler. En sonunda da sizi aradık elektrik ne zaman gelir yavrum diye sordular." Sabah saatlerinde bizleri arayan bu insanlar yardımcı olmak için bizde kendilerine hemen ilgileneceğimizi söyledik. Yetkilerden bilgi aldık ve o insanlara geri dönüş yaptık. Sabah saatlerinde yine konu ile ilgileneceğini düşündüğümüz Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya'ya ulaşmıştık. Sağolsun sabahtan buyana o insanlar için çabaladı. Senir'e kadar gidip orada kalan insanları kontrol etti. Muhtarımızı da aradığımda köyde yıldırım düşmesinden dolayı trafoların yandığını, caminin camlarının da yıldırımlardan dolayı zarar gördüğünü söylemişti.

NEREDE BU YETKİLİLER, NEREDE BU SİYASİLER

Bu insanlar bize soruyor, bizimle neden kimse ilgilenmiyor diye. "Bizlerle neden bir ilgilenen yok. Nerde bu siyasiler. Kimseye ulaşamıyoruz biz. Sesimizi kim duyuracak diye telefonda bize sordular."

BU İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜN
Köylerde kalan insanların evinin çoğunda elektrik gitse bile ısınma aracı olarak odun sobası var. Peki bu soğuk kış günlerinde tek ısınma aracı olarak elektriğe bağımlı olan bu insanlar bu şekilde uzun süreli elektrik kesintisinde ne yapacak. Yada ne yapsın. Bu konteynerlardan başka gidecek yeri olamayan bu insanlar ne yapsın.
Bu bölgede kalan bu insanlar için, bu soğuk kış günlerinde yine elektrik kesintisi yaşanabileceği için, acilen ya jeneretör ya da tüplü ısınma sobası bu konteynerlarda kalan ailelere temin edilmelidir. Derdimiz kimseyi üzmek için söz söylemek değil. Ama ortada bir sorun var. İlgisizlik var. Bunu da görüyoruz. Mağduriyet yaşayan birileri var. Tek derdimiz bu insanlara yardımcı olmak. Seslerini ve sorunlarını kamu görevi adına dile getirmektir.