BÜYÜK İDDİA

Belediye Başkanı Özeren, Alanya'da katıldığı TV programında ilçeye yapılan hizmet ve yatırımları anlattı

Belediye Başkanı Özeren, Alanya’da katıldığı TV programında ilçeye yapılan hizmet ve yatırımları anlattı. Kendi döneminde önceki dönemlerin hizmetlerini katladıklarını belirten Özeren, 2019 yerel seçimlerde de başkanlığa talip olacağını ve oy oranını yüzde 70 yapacaklarını söyledi.

GÜNDOĞMUŞ’U ANLATTI
Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Kanal Alanya Televizyonu’nda Refika Akgül’ün sunduğu Gündem programına konuk oldu. 9 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmet ve yatırımlarla ilçedeki değişimleri anlatan Özeren, Gündoğmuşlu izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Gündoğmuş’a kayıtlı 63 bin nüfusun olmasına rağmen ilçe nüfusunun 7 bin 593 olduğunu belirten Özeren, geri dönüşün tarımsal üretimdeki imkanların artması ile mümkün olduğunu söyledi.
HİZMETLERİ KATLADIK
İlçenin eskiden sürgün yeri olarak görüldüğünü ancak günümüzde ödül olduğunu söyleyen Özeren, ulaşım, sağlık gibi hizmetlerin geliştiğini ve yeni yatırımlarla ilçenin daha da geliştiğini vurguladı. Belediye olarak yapılan hizmetleri tek tek açıklayan Özeren, geçmiş dönemlerdeki hizmetleri katladıklarını ve ilçe halkının da karşılığını verdiğini söyleyerek “Biz yüzde 27’den aldık, son referandumda yüzde 59,8’e getirdik. İnşallah bu rakamı 2019’da yüzde 70 yapacağız” dedi. 5’TE

OYUMUZU YÜZDE 70'e ÇIKARACAĞIZ

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Kanal Alanya Televizyonu’nda Refika Akgül’ün sunduğu Gündem programına konuk oldu. Belediye başkanı olarak 2009’dan bu zamana 9 yıldaki hizmetleri ve ilçenin değişimlerini anlatan Özeren, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

63 BİN GÜNDOĞMUŞLU VAR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son nüfus verilerine 7 bin 593 olan ilçe nüfusunun yıllara göze azalma göstermesine değinen Özeren, “Yeni nüfus 7 bin 593, ancak kayıtlı nüfus yaklaşık 63 bin.
1980’den öncesi insanlar çocuklarının eğitimi için, başta elektrik, su, yol olmak üzere teknolojik imkanlardan yararlanmak için göçüyorlardı. Ama ilerleyen yıllarda sadece teknolojik imkanlar değil artan nüfusu besleyemeyen geçim kaynaklarının kıt olması, sanayi imkanının olmaması, küçük ve büyük işletmelerin olmaması, tarım alanların çok sınırlı ve sıkıntılı olması mecburen Gündoğmuş dışına göçe zorlamış. Yaklaşık 13 bin Gündoğmuşlu Alanya’da, 20 bin civarında Manavgat’ta, 40 bin civarında Kepez’de var. Daha önce gelip de nüfusa kayıtlı oldukları ilçeyi Alanya olarak değiştirenler de var. Ama hala Gündoğmuş nüfusuna kayıtlı 63 bin civarında insan bulunuyor. Bir de 81 vilayetin tamamında Gündoğmuşlu var” dedi.
GERİ DÖNÜŞ MÜMKÜN
Özeren, geriye göçün kısmen mümkün olduğunu memur olarak tayini ülkenin farklı bölgelerine çıkanlardan ziyade tarımla uğraşan nüfusu döndürebileceklerini söyledi.
En büyük projelerden bir tanesi Ayandere Barajı olduğunu ve bu sayede yaklaşık 20 bin dönüm arazinin sulanacağını belirten Özeren, “Hadim ve Taşkent’te olduğu gibi Gündoğmuş’u da bir kiraz merkezi haline getirebilirsek tarımla uğraşanlar için geri dönüş mümkün. Gündoğmuş’a ulaşımı, sağlık hizmetlerini daha rahat bir hale getirebilirsek hemşerilerimiz memurlar da emekli olduğu zaman baba ocağına döneceklerdir. Kısaca doğduğu yerde doyurabilirsek mümkün” diye konuştu.
ARTIK SÜRGÜN DEĞİL ÖDÜL YERİ
Büyükşehir Yasası’nın en çok faydasının dokunduğu ilçenin Gündoğmuş olduğunu iddia eden Özeren, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük hizmetinin şuanda iki ay sonra açılışı yapılacak Kültür Merkezi olduğunu söyledi. Büyükşehir’in ve kurumlarının hizmetlerini anlatan Özeren, eskiden en ufak bir hizmet için Ankara’ya gittiklerini, şimdiyse Büyükşehir’in karşıladığını söyledi.
Eskiden Gündoğmuş’un mahrumiyet bölgesi ve sürgün yeri olarak görüldüğünü ancak şimdi özellikle sınava hazırlanan memurların ilçeye gelmek istediğini söyleyen Özeren, “Gündoğmuş UNESCO’nun 2008 raporlarında dünyanın en güzel sağlık ve mutluluk şartlarını taşıyan 100 yerden birisi seçilmiştir Alara Vadisi. Böyle bir ilçede yaşamak sürgün değil bence ödüldür” dedi.
ULAŞIM VE SAĞLIK İMKANI GELİŞTİ
Antalya yolunun sadece 2 km’lik bölümü kaldığını ve en kısa zamanda açılacağını belirten Özeren, yaza ulaşım sorunun kalmayacağını aktardı. İlçede 13 sene tek doktorun çalıştığını şimdiyse Gündoğmuş Devlet Hastanesi’nin açıldığını ifade eden Özeren, bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Özeren şöyle konuştu: “81 sene sonra hastane açıldı ve 11 doktor var. Hastanede yeterli doktor var, uzman doktor yok. Şimdi başımız ağrısa sayın bakanımıza gidiyoruz. Kendisi de söylüyor Gündoğmuş’ta doğduğunu. O bize yol gösteriyor. Entegre hastanede uzman hekim yok. Ama Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlandığı zaman uzman hekim de olacak.”
KONUTLAR HAZİRANDA SATIŞA ÇIKIYOR
İmar çalışmalarına yönelik de açıklamalarda bulunan Özeren, ev yapacak olana kolaylığı gösterdiklerini aktararak “Daha önce 8 senede 5 inşaat ruhsatı verilmiş. Biz 2009- 2014 yılları arasında 55 ruhsat verdik” dedi. Belediye olarak başlatılan ‘Gündoğmuş’ta bir evim var’ projesi kapsamında yapılan toplu konutların şuanda kaba inşaatının tamamlandığını ve 40 daireyi belediye olarak satışa çıkaracaklarını söyleyen Özeren, “Çok fazla telefonla arıyor. İlgiden çok memnunuz. Haziran ayında satışa arz edeceğiz. Belediye zarar etmeden bundan çıkarsa kamulaştırma ile toplu konuta devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
BELEDİYEMİZİN BORCU YOK
Özeren, ilçede alternatif turizmin gelişmesi için projeleri olduğunu söyledi. Gelen turistten ilçenin yararlanamamasının sebebini konaklama eksikliği olduğunu ifade ederek “Kıyıdaki turisti Gündoğmuş’a nasıl getiririz diye düşündük. Belediyemize ait alanda iki katkı otel ve altına da Selçuklu Çarşısı projemiz var” dedi.
Özeren, Gündoğmuş’un gerçekleşen bütçesinin 7 milyon lira olduğunu, 2009’da göreve başladıklarında 900 bin lira bütçe, 680 bin lira haciz, icra hariç borçla teslim aldıklarını ve şuanda borçlarının olmadığını aktardı.
ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNİYORUM
Başkan Özeren, Gündoğmuşlu izleyicilerden gelen soruları da yanıtladığı programın sonunda şunları söyledi: “Gündoğmuş için çile çekmekten ben zevk alıyorum. Biz ekimizle birlikte Gündoğmuş’u düşünüyoruZ. Muhtarlarımızın tamamına yakını arkamızda. Hiçbir belediye başkanına nasip olmayan hizmetleri Cenab-ı Allah bana nasip etti.
Bayramda en büyük harçlığı almış çocuk gibi seviniyorum. Çünkü 15 Mart’ta yeni hastane binasının ihalesi var. Bu benim için bugünlerde alınabilecek en güzel haber. Daha sonra Gündoğmuş – Güzelbağ yolunun ihalesi yapıldı dedikleri zamanda aynısı olacak.
EN BÜYÜK HİZMETLERİ YAPTIK
Ankara’ya gidip yalvarmalar, masaya yumruğu vur derler ya ben 9 senedir daha hiç masaya yumruğumu vuramadım. Nüfusunuz, oy potansiyeliniz, bürokratınız ona göre, imkansızlıklar içerisinde kıvranılıyor. Hep alttan güreştim, hep yalvara yakara hizmet alıyorsunuz.
2009 ile 2014 yılları arasında mahallelerde hizmet katlanmadıysa ben bu işi yapmam.
Benden önceki beş belediye başkanı döneminde yapılan hizmetleri katlamadıysak ben bu işi yapmayacağım demiştim. Şimdi öyle demiyorum. 17 belediye başkanı döneminde yapılanlardan daha fazla hizmet yaptık.
Sağ olsun Gündoğmuş halkı karşılığını veriyor. Biz yüzde 27’den aldık yüzde 59,8’e getirdik. İnşallah bu rakamı 2019’da yüzde 70 yapacağız. Ben üçüncü döneme de talibim. Tabii yapılanları da partimiz görüyor, aday göstereceklerdir. Solun kalesi olarak görülen Köprülü’de bile AK Parti birinci oldu.”