"Büyük Taaruzun 100. Yılı"   KUTLU OLSUN  

'Büyük Taaruzun 100

“Büyük Taaruzun 100. Yılı”   KUTLU OLSUN  

Büyük Taaruz’un 100. Yıl dönümü kutlamaları Gündoğmuş’ta saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde Başladı. Törene Gündoğmuş Kaymakamı Murat Yeşilyurt, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Akbal, Gündoğmuş İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ali Büyükkeskin, Gündoğmuş İlçe Emniyet Müdürü Eren Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partiler, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ÇOŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler günü tüm yurtta olduğu gibi Gündoğmuş’ta Cumhuriyet Meydanında coşkuyla kutlandı.

Gündoğmuş Kaymakamı Murat Yeşilyurt ve Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk programının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gündoğmuş J. Teğmen Bölük Komutanı Ali Büyükkeskin konuşma yaptı.

TARİHE ALTIN HARFLER İLE YAZILDI

Törende konuşan J. Teğmen Ali Büyükkeskin, 30 Ağustos zaferinin şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan ve Türk askerinin vatan sevgisini, azmini ve kudretini bütün dünya’ya bir kez daha duyurduğunu söyledi. Büyükkeskin, “30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşamaktayız. Türk ve Dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, ulu önderin kurtarıcısına inanmış yüce milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanları ile tarihe altın harfler ile yazdığı bir destandır.”

TÜRK ORDUSUNUN KESİN ZAFERİ


    Teğmen Ali Büyükkeskin, “1071 yılında Malazgirt zaferiyle Anadolu’ya ayak basan ordularımız 3 kıtaya yayılarak Dünya’nın en büyük ve en güçlü imparatorluğunu kurmuşlardır. Hürriyet ve bağımsızlık Türklüğün en vazgeçilmez değerleridir. Milletimizin kurtuluş savaşı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile başladı. Mustafa Kemal ve batı cephesi komutanlarının Kocatepe’de bir araya gelmesi ile 26 Ağustos günü topçu ateşiyle başlayan büyük savaş 30 Ağustos’ta Türk ordusunun kesin zaferi ile sona erdi. Büyük Zaferin 100’üncü yıl dönümü olan bu gün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi şanlı tarihimizde Türklük için mücadele vermiş bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.


Günün anlam ve önemine dair etkinliğin ardından Kaymakam Murat Yeşilyurt tebrikleri kabul etti.

Haber: Mesut Uygur.