Camiye yıldırım düştü

Camiye yıldırım düştü 18 Aralık 2021 Cumartesi gecesi bölgede meydana gelen yıldırımlarda, en büyük hasar Gündoğmuş'un Senir Mahallesi Camii'nde oluştu

Camiye yıldırım düştü

18 Aralık 2021 Cumartesi gecesi bölgede meydana gelen yıldırımlarda, en büyük hasar Gündoğmuş'un Senir Mahallesi Camii'nde oluştu. Bölge halkı sabah cami'ye geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şoka uğradıklarını ifade etti.
Havaların soğuduğu şu günlerde bölgede mağduriyetler ve maddi hasarlar meydana gelmeye başladı. Cumartesi gecesi şiddetli yağmurlar ile birlikte yıldırımların düştüğü bölgelerde bazı evlerin camları kırılırken, prizlerden fişleri çekmeyenlerin ise televizyonları yandı. İnternet hatları zarar gördü.
EN BÜYÜK HASAR CAMİDE YAŞANDI
Bölgede yaşanan şiddetli yıldırımlardan etkilenen Senir Cami'in de büyük hasar meydana geldi. Gece düşen yıldırımlar sonrası vatandaşların ve cami imamının sabah camiye geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şoka uğradıklarını belirttiler. Senir Cami İmamı Muzaffer Öztürk ve köy halkı "18 Aralık 2021 Cumartesi gecesi mahallemize çokça yıldırım düştü. Şiddetli rüzgar vardı. Sanki evlerin çatışını götürecek gibiydi. Sabah hava düzelince Cami'ye geldik. Bir baktık ne görelim. Caminin trafoları patlamış. Saati patlamış. Elektrik kabloları yıldırımın etkisinden patlamanın etkisiyle yerinden sökülmüş. Yerden ısıtmalı elektrik sistemleri arızalanmış. O kadar şiddetli olmuş ki patlama Cami'nin kolonun içinde bulunan demir den duvar patlamış. Görebildiğimiz zarar şimdilik bu kadar. Allah'tan yangın çıkmamış" dediler.
TAMİRATA BAŞLANDI
Senir Cami'sinde meydana gelen hasarın büyük olduğunu belirten Cami İmamı Muzaffer Öztürk, "Camimizin içerisine döşenmesi için cuma günü çiniciler gelecekti. Allah'tan gelmediler. Pazar günü geldiler. Yoksa can kaybı olabilirdi. Hasarımız büyük. Sağolsun hayırseverler hemen yardımcı oldu. Bütün elektrik hatlarını yeniliyoruz. Camimizin bir kaç camı da kırılmış. İnşallah klimalarında bir sorun yoktur" dedi. – Burak Gül
f.a.1: Muzaffer Öztürk
**