Çatalkaya: 229 ton su kullanılmış

Çatalkaya: 229 ton su kullanılmış Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in Cuma günü sosyal medyadan videolu olarak yaptığı açıklaması sonrası yazılı bir

Çatalkaya: 229 ton su kullanılmış

Gündoğmuş İYİ Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in Cuma günü sosyal medyadan videolu olarak yaptığı açıklaması sonrası yazılı bir açıklamada bulundu. Çatalkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Covid-19 salgını sürecinde ülke genelinde vatandaşlarımızın hijyen alışkanlıklarının ve su tüketiminin artması nedeniyle, özellikle de küresel ısınmadan kaynaklı mevsim şartlarına bağlı olarak Gündoğmuş ilçe merkezi ve bağlı mahallelerimizde içme suyu sıkıntısı yaşanmaktadır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sürekli olarak el broşürü ve anons yapılarak bağ bahçe sulamalarının yasak olduğu belirtilmesine rağmen, bazı vatandaşlarımızın içme suyunu amacı dışında bağ bahçe sulamaları yaptıkları tespit edilmiştir. Özellikle ilçe merkezimizde Gündoğmuş Belediyesi tarafından yaptırılan Gölbaşı Tesisleri’nde 1 ay öncesinde kaçak su kullanımı yakalanmasına rağmen 2 Eylül 2020 tarihinde yapılan kontrollerde adı geçen tesislerde sulama yapıldığı, görevli personele sorulduğunda ise sulama emrini Mehmet Başkanın bizzat verdiği ifade edilmiştir. ASAT Gündoğmuş Şube Müdürlüğü tarafından da bütün musluklar kapatılmış ve su sayacı alınarak mühürlenmiştir. Tesislerin hemen yanında sulama göleti olmasına rağmen, ısrarla vatandaşları mağdur edecek şekilde şebeke suyundan sulama yapılması Gündoğmuş halkına adeta ceza niteliğinde olup Büyükşehir ASAT Genel Müdürlüğü’nün hizmetlerini kötü ve başarısız gösterme amacı taşımaktadır.

Sonuç olarak her gün saat 17.00’da Gölbaşı tesislerinde açılan musluklar maalesef vatandaşlarımızı susuz bırakarak saatlerce kasıtlı olarak akıtılmıştır. Resmi daireye her hangi bir cezai işlem uygulanmaması nedeni ile kaçak kullanıma ait işlem yapılamaması sonrasında ne yazık ki Gündoğmuş Belediyesi yetkililerinde her hangi bir mahcubiyet ve iyimser yaklaşım görülmemiş olup tam aksine musluklar tamamen açık bırakılarak 1 ay içerisinde 229 ton su kullanımı yapılmıştır.

Söz konusu zeytin bahçeleri ise 4 ton su kullandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple vatandaşlarımızın içme suyunu bağ bahçe sulamalarında veya amacı dışında kullanmaları konusunda hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum.” – Haber Merkezi