Çatalkaya' dan bir tepki daha

Çatalkaya' dan bir tepki daha İyi Parti Gündoğmuş İlçe Teşkilatı Başkanı Emir Ali Çatalkaya, AK Parti'nin seçimdeki popülist yaklaşımını eleştirerek, belediyenin yönetiminde işsizliği önlemeyi ve ekmeğiyle oynamamayı taahhüt ettiklerini vurguladı.

Çatalkaya’ dan bir tepki daha

İyi Parti Gündoğmuş İlçe Teşkilatı Başkanı Emir Ali Çatalkaya, AK Parti'nin seçimdeki popülist yaklaşımını eleştirerek, belediyenin yönetiminde işsizliği önlemeyi ve ekmeğiyle oynamamayı taahhüt ettiklerini vurguladı.

İyi Parti Gündoğmuş İlçe Teşkilatı Başkanı Emir Ali Çatalkaya, Adayları Mehmet Ali Gürses ile çıktıkları seçimlerde göçü durdurmayı ve Gündoğmuş'u yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ancak seçimleri kazanan AK Parti Adayı Ali Gülen'in popülist yaklaşımıyla vatandaşlara "Sorunlarını ben çözerim" diyerek oyları aldığını ifade etti. Çatalkaya sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘SÖZ VERMİŞTİK’

İyi Parti Gündoğmuş İlçe Teşkilatı olarak ilçemizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak Adayımız Mehmet Ali Gürses ile yola çıkmıştık. Tek bir hedefimiz vardı, göçü durdurmak Gündoğmuş'u yaşanabilir modern bir kent yapmaktı. Seçimleri kazansaydık Gündoğmuş'u gençlerin terk etmemesi için öncelikli işimiz insanlarımıza iş ve aş imkanı sağlayacak istihdam ağırlıklı projeleri derhal hayata geçirmekti. Bilim insanları ile ortak çalışarak küçük maliyetli büyük işler yapılabilecek 23 kırsal projemizi hayata geçirip yaklaşık 150 insanımıza iş imkanı sağlayacaktık. Bunun için seçimlerde "Size söz hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Kimseyi işten çıkartmayacağız" diye kamuoyuna söz vermiştik. Daha önceki yıllarda işten çıkartılan belediye personeline "Gelin uzlaşalım işe hemen başlayın" dedik. Uzlaşma şansımız olmayanlarla da yargı ne karar verirse onu uygulayacağımızı beyan etmiştik.

‘HER YOL MÜBAH DEMEYECEĞİZ’

Halkın tercihi ile seçimleri kazanan AK Parti Adayı Ali Gülen ise popülist bir yaklaşımla "Sizi seviyorum sizin sorununuzu ben çözerim" diyerek oyları aldı. Biz iyi parti olarak seçimi kazanmak için her yol mubah demeyeceğiz dedik demedik. İşten çıkartılan Belediye İşçilerine "Sizin sorununuzu ben çözerim" Sayın Gülen, daha koltuğa oturur oturmaz diyor ki "Yargı ne karar verirse onu uygularız" diyerek ilave ediyor sonra da diyor ki 40 işçiyi işten çıkartacağım. Gelen para personel maaşını ödemeye yetmiyor. Sayın Başkan, hiçbir belediyede personel gideri bütçenin yüzde 30'unu geçemez. Kanun bunu emrediyor.

‘YALAN SÖYLEMEYİ BIRAKIN’

İnsanların yüzüne baka baka yalan söylemeyi bırakın. Bu belediye daha önceki seçimlerde 115 çalışanıyla seçimlere gitti. Sizden önceki görev yapan insanlardan intikam almak için belediye çalışanların ekmeği ile oynamayın. Siz belediye başkanısınız insanların ekmeği ile oynamak yerine insanlara iş ve aş sahası oluşturmak gibi bir göreviniz olduğunu da unutmayın. Yetki bende diyerek belediyede çalışan yaklaşık 40 işçiyi işten çıkartırsanız karşınızda daha önce de dediğim gibi kendisini Gündoğmuş'un geleceğine adamış partimizin iyi kadrolarını karşınızda bulursunuz. Size söz veriyoruz, Gündoğmuş'u ileriye taşıyacak her türlü kararlarda yanında sonuna kadar destekçiniz olacağız ama Gündoğmuş'u küçük olsun benim olsun ben ne dersem o olsun mantığı ile masa başlarında günü birlik kararlarla yönetirseniz dimdik karşınızda bizi bulursunuz. Gündoğmuş iş imkanı olmadığı için gençlerin şehri terk ettiği yaşlı bir şehir haline gelmişken siz ilçenin geleceği için bir vizyon koymak yerine iller bankasından gelen parayla belediyeyi yönetmeye kalkarsanız işin içinde çıkamazsınız.

‘ALTIN ÇAĞA NE OLDU?’

Hani seçim zamanı diyordunuz ki "İktidar desteği olmadan Gündoğmuş yönetilemez" diyerek iktidarın desteği ile "Gündoğmuş da Altın Çağı" başlatmayı vaat ediyordunuz. Ne oldu altın çağ vaadinizden geri adım mı attınız. Sayın Başkan seçimlerde ayrı şimdi ayrı konuşmayın. Sizin konuşmalarınız vaatleriniz üzerine bu insanlar size oy verdi. Lütfen şimdiden bahanelerin arkasına sığınmayın. İktidar desteği ile projeler yapıp insanlarımıza iş ve aş imkanı sağlayın kimsenin ekmeği ile oynamayın. İyi Parti’nin iyi ve cesur kadroları Gündoğmuş belediyesini size Ali Baba’nın çiftliğine dönüştürmenize asla ve asla izin vermeyecek yapılan iyi işlerin destekçisi ve kötü işlerin ise en büyük eleştiricisi olacaktır. Bunu böyle bilmenizi isterim. “ – Özlem Kaygusuz

Çatalkaya’ dan bir tepki daha