ÇKS İSYANI

ÇKS İSYANI Gündoğmuş Köprülü Mahallesi ve Yeniköy Mahallesi sınırları arasında kalan araziz sahibi Hilmi Solakoğlu imzalanmayan ÇKS'si yüzünden isyan etti

ÇKS İSYANI

Gündoğmuş Köprülü Mahallesi ve Yeniköy Mahallesi sınırları arasında kalan araziz sahibi Hilmi Solakoğlu imzalanmayan ÇKS'si yüzünden isyan etti.

Nufusu Alanya'ya kayıtlı olan ama Anne ocağı Gündoğmuş Yeniköy'e ait olan Hilmi Solakoğlu'nun Dedesi Hüsnü Solakoğlu'ndan almış olduğu arazisine gelerek içerisine kiraz, elma, erik gibi ağaçlar ektiğini, daha sonra ise 45 dönümlük arazisinin yaklalşık 30 dönümlük bir araziyi ağaç dikimine uygun hale getirmek için masraf ettiğini beliritti. Mazanlar İntaş Mevkii olarak gecen yerde açtırmış olduğu arazisine devlet destekli mavi sertifikalı ceviz fidanları diktini anlatan yer sahibi Hilmi Solakoğlu, imzalanmayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi yüzünden devletten alacağı desekten olduğunu ve bu durumun sorumlusunun Yeniköy Mahalle muhtarının olduğunu söyledi.

“ŞOK OLDUM”

Yeri ilk 2003 yılında aldığını söyleyen Solakoğlu, "Köprülü Mahallesine bağlı Mazanlar İntaş mevkiindeki yeri 2003 yılında dedemden aldım. Bu yerin bir kısmını 2020 yılına kadar kirazlık ve elmalık olarak baktım. Toplamda 45 dönümlük bir arazim var. 30 dönümlük araziyi ise 2020 yılında söktürdüm. Devlet destekli mavi sertifikalı "Çetmır" cinsi ceviz ektim. Benim yerim Yeniköy ve Köprülü sınırları arasında kalıyor.” Dedi.  İki mahalle arasında kaldığı için resmiyet gereği iki köy muhtarlığına da ÇKS'sini imzaltması gerektiğini söyleyen Solakoğlu, Yeniköy Mahale Muhtarı’na gittiğinde aldığı cevapla şok olduğunu söyledi. Solakoğlu, "Tapulu yerimin ÇKS'sini imzalatmak için önce Köprülü Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz'a gittim. Evramı imzalattım. Daha sonra da Yeniköy Mahalle Muhtarı Celal Tokaç'ın yanına gittiğim zaman evrağımı imzalamayacağını söyledi. Nedenini sorduğumda bana bahçemin önünden akan dereden aldığım suyun kuruyacağını söyledi." Diye konuştu.

DEREYE SINIRI OLAN BİR ÇOK EV VAR

Solakoğlu, "Muhtara benden dolayı derenin kurumasının söz konusu olmadığını, sadece akarından ihtiyacım kadarını kullandığımı söyledim. Zaten bu dereye sınırı olan bir çok ev ve bahçesi olan kişilerinde bu dereden su kullandığını Muhtar Celal Tokaç'a söyledim. Ama yine de evrağıma imza atmak istemedi." Şeklinde konuştu.

KENDİSİNDEN ŞİKAYETCİ OLDUM

Yeniköy Mahalle Muhtarı Celal Tokaç'ın evrağa imza atmaması durumunda kendisinden şikayetci olaçağını söylediğini belirten yer sahibi Hilmi Solakoğlu, " Hafta içi Gündoğmuş'a girederek Gündoğmuş Kaymakamlığına durumu anlattım. Dilekcemi verdim. Muhtar Celal Tokaç hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundum. Cimer'e de şikayet ettim kendisini." Dedi.

CÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUM

Solakoğlu, "Şu anda 45 dönümlük arazim, içinde evi de olan ve 700 çivearında bir çeviz fidanım var. Kiraz ağaçlarım var. Elma ağaçlarım var. Diğer ağaçlarımın da bulunduğu arazim imzalanmayan ÇKS yüzünden devletten alacağım destekten muhrum kalıyorum. Bir an önce çözüm bulunmasını ilgili makamlardan bekliyorum" ifadelerini kullandı. – Mesut Uygur

F.A.1: Hilmi Solakoğlu

f.a.2: Celal Tokaç

F.A.3: Solakoğlu, şikayet dilekçesi yazdı.