CUMHUR BAŞKANININ SÖYLEMİNE RAĞMEN ÖNLEM YOK

Sokak köpekleri korkutuyor Sokak köpeklerinin kontrolsüzce ilçede gezinmesi Gündoğmuş Gazetesi tarafından bir yıl önce gündeme getirilmişti

Sokak köpekleri korkutuyor

Sokak köpeklerinin kontrolsüzce ilçede gezinmesi Gündoğmuş Gazetesi tarafından bir yıl önce gündeme getirilmişti. Ancak konuyla ilgili halen bir önlem alınmadı.
Gündoğmuş Gazetesi ilçe içerisinde gezen başı boş köpekler ile ilgili tam bir yıl önce konuya dikkat çekmiş olmasına rağmen halen daha sokak köpekleri hakkında belediye veya ilgili herhangi bir kurumun bu durum ile alakalı hiç bir işlem yapmaması tepkileri beraberinde getiriyor. Başı boş hayvanların Gündoğmuş ilçe merkezinde kendi hallerinde dolaştığı görülürken bazen de gruplar halinde dolaşıyor.
ÇOCUKLAR KORKUYOR
İlçe esnafı ve öğrenci velileri cüsseleri ile bile korkutan ve hiç bir önlem alınmayan sokak hayvanlarından özellikle kız çocuklarının çok korktuğunu ve öğrencilerin yalnız başına gezmekte zorlandığını söyledi.
CUMHUR BAŞKANININ SÖYLEMİNE RAĞMEN ÖNLEM YOK
Geçtiğimiz günlerde yaşanan hayvan pitpul saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da sokak köpekleri ile ilgili önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” dedi. Ancak bu söyleme rağmen ilçede sahipsiz hayvanlar ile ilgili halen bir çalışma başlatılmadı.
HALK SOKAK KÖPEKLERİNDEN ŞİKAYETÇİ
Gündoğmuş’ta vatandaşlar ve esnaflar sokak köpeklerinden şikayetçi oldu. Evin girişinde bulunan ayakkabıları götürdüğü, okul çıkışı öğrencilere saldırdığı ve kümes hayvanlarını yediğini söyleyen vatandaşlar, Kaymakamlık ve Belediyeye şikayette bulunmalarına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını belirttiler.
“GECE SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”
Sokak köpeklerinin sayısının giderek arttığını aktaran vatandaşlar, “Gece sokağa çıkmaya korkar olduk. Bu durumdan herkes şikayetçi. Belediye 8 aydır bu konu ile ilgili hiç bir işlem yapmadı. Sokak köpekleri gündüzleri Cumhuriyet Meydanı’nda, akşamları ise sokaklarda dolaşıyor, insanları korkutuyor. Sokak köpeklerine yönelik hiç bir şey yapılmamasından dolayı rahatsızlık duyuluyoruz. Yetkililer bir önlem alsın” dediler.
SORUMLULUK BELEDİYEDE
Türkiye'de sokak hayvanları istismar, besine ulaşma güçlükleri, sınırlı barınma alanları gibi sorunlarla karşı karşıya. Belediyeler bu noktada canlıların yaşamını kolaylaştıran, bakım ve rehabilitasyonuyla ilgilenen; acil durumlarda ise ilk başvurulacak kurum olarak görev alıyor. Yasaya göre, belediyelerin sokak hayvanlarına dair esas görevleri kuduz ve iç dış parazit aşılama; bakım, tedavi, beslenme ve popülasyonun kontrol altına alınması için kısırlaştırma çalışmalarını yürütmek. Gönüllü hayvan severlerle iş birliği içerisinde çalışan belediyeler, hayvan sahiplendirmeyle de ilgileniyor, ancak bu yasal bir zorunluluk değil. – Mesut Uygur
f.a.: Başıboş köpekler sokaklarda geziyor.
f.a.2: İlçe meydanı sokak hayvanları ile doldu.
f.a.3: Recep Tayyip Erdoğan