Deri rezaletinin nedeni belli oldu

Deri rezaletinin nedeni belli oldu Kurban Bayramı'nda Gündoğmuş'taki çöp toplama alanına çok sayıda kurban derisinin atıldığı tespit edilmiş ve olayla ilgili jandarma soruşturma başlatmıştı

Deri rezaletinin
nedeni belli oldu

Kurban Bayramı’nda Gündoğmuş’taki çöp toplama alanına çok sayıda kurban derisinin atıldığı tespit edilmiş ve olayla ilgili jandarma soruşturma başlatmıştı. Alanya’da da benzer görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözler THK’ya çevrilmişti.



Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi, Alanya'dan sonra Gündoğmuş'ta da deriyi kokuttu. Kokmuş deriyi görenler dehşete kapıldı.
Olay Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ortaya çıktı. Bölgeden geçen vatandaşlar, duydukları kötü koku üzerine alanı kontrol ederek binlerce derinin çöplüğe atıldığını gördü. Olayın ardından durum Jandarmaya bildirildi. Güvenlik güçleri çöplük alanına gittiğinde dehşet manzara ile karşılaştı. Çöplükte çok sayıda kokmuş kurban derisi bulundu. Deriyi kimlerin attığının araştırılmasından sonra gerçek ortaya çıktı. Gündoğmuş THK’nın Alanya THK’ya bağlı olduğu, deriyi, THK Alanya Şubesi adına ilçede toplayan kişilerin Alanya’ya getirdiği "geç kaldınız" diyerek müteahhit tarafından deriler alınmayınca, görevlilerin deriyi yeniden topladıkları bölge Gündoğmuş'a getirdikleri ortaya çıktı. 1200 derinin iade edilmesinden sonra THK adına toplayan kişilerin deriyi çöplük alanına döktüğü tespit edildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Derinin çöplüğe atılmasının talimatını verenler hakkında işlem yapılacağı öğrenildi. 1200 derinin çöpe gitmesi ise Gündoğmuş halkını kızdırdı. Vatandaşlar “Derimiz, milli servetimiz çöpe atılsın diye bağışlamadık. Mademki koruyamayacaktınız neden teslim aldınız” diyerek tepki gösterdiler.
Kurban Bayramı'nda Alanya'da da benzer manzara yaşanmış, çok sayıda uygun koşullarda korunmadığı için koktuğu gerekçesiyle müteahhit tarafından alınmamıştı. Alınmayan deriler Mahmutlar Mahallesi'nde toplandığı alanda kötü kokuya yol açmış, vatandaş "Milli servet çöpe gitti" diyerek tepki göstermişti. Alanya’da her yıl başarılı bir şekilde deri toplama işini üstlenen THK’da bu yıl sınıfta kaldı. 2017 yılında 11 bin 800 deri toplayan THK Alanya Şubesi önceki yıllarda da 10 bin derinin altına düşmeyerek önemli rakamlara ulaşıyordu. Bu yıl ise THK yalnızca 4 bin 200 adet deri toplayabildi. Geçtiğimiz günlerde THK Alanya Şubesi genel kurulu yapılarak Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı olarak Metin Akdenizli seçilmişti.
Öte yandan Gündoğmuş'ta çöplüğe bir tane koyunun da ölü olarak atıldığı görüldü. – Haber Merkezi