DEVA PARTİSİ'NE KARDEŞ VETOSU

DEVA PARTİSİ'NE KARDEŞ VETOSU Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in ağabeyi Abdullah Özeren, DEVA Partisi İlçe Başkanlığı için kendisine teklif geldiğini ancak kardeşinin AK Parti'de bulunmasından dolayı

DEVA PARTİSİ’NE KARDEŞ VETOSU

Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in ağabeyi Abdullah Özeren, DEVA Partisi İlçe Başkanlığı için kendisine teklif geldiğini ancak kardeşinin AK Parti’de bulunmasından dolayı kabul etmediğini açıkladı.

İLÇE BAŞKANLIĞI TEKLİFİ

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin Gündoğmuş İlçe Başkanlığı için İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Yüksel’in kurucu ilçe başkanı olacağı ve ilçe başkanı olarak ise Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in ağabeyi Abdullah Özeren’in olacağı iddia edilmişti.

KARDEŞİ İÇİN REDDETTİ

Bu iddialara yanıt veren Abdullah Özeren, AK Parti zihniyetine sahip olmadığını ancak kardeşinin hatırı için AK Parti’ye oy verdiğini, daha önce de sağ bloktaki partilerden teklif geldiğini, kardeşi için reddettiğini ve DEVA’dan gelen teklifi de bu nedenle kabul etmediğini söyledi.

Abdullah Özeren’den DEVA iddialarına yanıt

Başkan Mehmet Özeren’in ağabeyi Abdullah Özeren, DEVA Partisi İlçe Başkanlığı için kendisine teklif geldiğini ancak kardeşinin AK Parti’de bulunmasından dolayı kabul etmediğini açıkladı.

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin Gündoğmuş İlçe Başkanlığı için İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Yüksel’in kurucu ilçe başkanı olacağı ve ilçe başkanı olarak ise Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in ağabeyi Abdullah Özeren’in olacağı iddia edilmişti. Abdullah Özeren, bu iddiaları yazılı bir açıklama yaparak yanıtladı. Özeren, açıklamasında AK Parti zihniyetine sahip olmadığını ancak kardeşinin hatırı için AK Parti’ye oy verdiğini, daha önce sağ bloktaki partilerden teklif geldiğini ancak kardeşi için reddettiğini ve DEVA’dan gelen teklifi de bu nedenle reddettiğini söyledi.

KARDEŞİMİN HATIRI İÇİN AK PARTİ’YE OY VERDİM

Abdullah Özeren, açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Şahsi fikir olarak AK Parti zihniyetine sahip değilim. Doğruyol ve Demokrat Parti geleneğinden gelen demokrat misyona sahip bir insanım. 2009'da kardeşim Mehmet Özeren'in AK Parti'den belediye başkan adayı olması üzerine, Demokrat

Parti Alanya ilçe teşkilatındaki aktif görevimden istifa ettim. 2009'dan beri yapılan bütün seçimlerde kardeşimin hatırı için Ak Parti'ye oy verdim. Ak Parti seçim kampanyalarına aktif olarak katıldım.

DEVA’DAN DA TEKLİFLER ALDIM

Bugüne kadar sağ blokta siyaset yapan 3 partiden ilçe başkanı olmam hususunda ciddi teklifler aldım. Üçünü de kardeşimin Ak Parti'de siyaset yapmasından dolayı kabul etmedim, reddettim.

DEVA Partisi Antalya İl Başkanı olarak görevlendirilen Av. Süleyman Akıncı, duruşla, dünya görüşüyle ve sosyal ilişkileriyle sevdiğim, takdir ettiğim, gurur duyduğum, yakın akrabam olan bir şahsiyettir.

Bazı eski Ak Partili yeni DEVA Partili arkadaş çevremden Gündoğmuş ilçe teşkilatını kurmam noktasında ısrarlı talepler geldiği doğrudur. Ancak ben bu talepleri yukarıda bahsettiğim gerekçelerle kabul etmedim.

KARDEŞİM NEREDEYSE BEN ORADAYIM

Yeni DEVA Partisi ilçe başkanlığını talep ettiğim iddiası yalandır. Kardeşim Mehmet Özeren'in belediye başkanlığı veya aktif siyasi hayatı devam ettiği sürece başka bir parti çatısı altında siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Kardeşim Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren siyaset yaptığı sürece o neredeyse ben oradayım.” – Mesut Uygur

Fa- Abdullah Özeren