Dünya'da sadece Akseki ve İbradı bölgesinde bulunuyor

Dünya'da sadece Akseki ve İbradı bölgesinde bulunuyor 300-400 yıllık düğmeli evler Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile ayağa kaldırılıyor. Yıllara meydan okuyan düğmeli evler restore edilecek Aslına uygun restore edilen yapılar, müze, otel, pansiyon, ev, konak olarak hizmet veriyor.

Dünya'da sadece Akseki ve İbradı bölgesinde bulunuyor

300-400 yıllık düğmeli evler Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile ayağa kaldırılıyor. Yıllara meydan okuyan düğmeli evler restore edilecek Aslına uygun restore edilen yapılar, müze, otel, pansiyon, ev, konak olarak hizmet veriyor.

İbradı ilçesi Ürünlü mahallesinde bulunan 300-400 yıllık "düğmeli evler" Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı tarihi evlerin aslına uygun restore edilmesi ve gelecek nesillere taşınması kapsamında restore ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğünün kontrolünde aslına uygun, tarihi dokusu korunarak hummalı çalışmalar sonucu restore edilen yapılar, müze, otel, pansiyon, ev, konak, hediyelik ve yöresel ürünlerin satıldığı mekanlar olarak hizmet veriyor. İnşaatı sırasında iskele olarak kullanılması için dışarıda bırakılan ahşap kısımlarının düğmeye benzetilmesi nedeniyle "düğmeli ev" olarak nitelendirilen yapıların ayağa kaldırılması, bölge halkını da mutlu etti. Yıllara meydan okuyan "düğmeli evler", turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

DÜNYADA SADECE ORADA

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü tarafından yapılan akademik çalışmalar sonucunda düğmeli evlerin Dünyada sadece Akseki ve İbradı bölgesinde bulunduğu tespit edilmiştir. -Haber Merkezi

Dünyada sadece Akseki ve İbradı bölgesinde bulunuyor