EĞİTİM ATAĞI

  Gündoğmuş'ta yükseköğretimin gelişmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ALKÜ'den gelen akademisyenler eğitim kurumlarını incelediler

 

Gündoğmuş’ta yükseköğretimin gelişmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ALKÜ’den gelen akademisyenler eğitim kurumlarını incelediler. İncelemeler sonrası YÖK’e sunulacak dosyada bulunması gereken bilgi ve belgeler kararlaştırıldı.

Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi’nden (ALKÜ) Doç. Dr. Mehmet Ak ve Öğretim Üyesi Cemal Çimenoğlu Gündoğmuş’a gelerek eğitim yatırımlarını incelediler. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de akademisyenlere eşlik etti. Okul binası, 40 kişilik erkek ve 30 kişilik kız yurtları, spor tesisleri, kültür merkezi, kütüphane, lojmanlar, apart daireler ve hastanede incelemelerde bulundular. Gerekli incelemelerin ardından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunulacak dosyada bulunması gereken bilgi ve belgeler üzerine kararlar alındı.

YÖK’e dosya sunulacak

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçede eğitime yönelik yapılmakta olan yatırımlar üzerine açıklamalarda bulundu. Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi’nden (ALKÜ) Doç. Dr. Mehmet Ak ve Öğretim Üyesi Cemal Çimenoğlu ile yatırımları inceleyen Özeren, “Teşekkürler sayın bakanım, müjdeler olsun Gündoğmuşum” diyerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilgisine değindi. Gerekli incelemelerin ardından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunulacak dosyada bulunması gereken bilgi ve belgeler üzerine kararlar alındı.
Özeren, “Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilgileriyle MYO’nun ilk toplantısını ve tesis incelemelerini yaptık. Bu bağlamda, Alaattin Keykubat Üniversitesi hocalarından Doç. Dr. Mehmet Ak ve Cemal Çimenoğlu hocalarımla okul binasını, 40 kişilik erkek ve 30 kişilik kız yurtlarını, spor tesislerini, kültür merkezini, kütüphaneyi, lojmanları, apart daireleri ve hastaneyi ziyaret ettik. YÖK’e sunulacak dosyada bulunması gerekli bilgi ve belgeler konusundaki yardımlarından dolayı Mehmet ve Cemal hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Geçen yıl mart ayında Gündoğmuş’u ziyaret eden Çavuşoğlu, Gündoğmuş'a yaptıkları yatırımları anlatmış ve bir grup öğrencinin ellerinde taşıdıkları kartonlara yazılı harflerle "Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu" yazısını oluşturmaları üzerine, rahmetli annesinin Gündoğmuş'a çok önem verdiğini kaydetmişti.