Elektrik şebekelerine bakım

Elektrik şebekelerine bakım Bazı yaylaların elektriksiz kalmasının ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım A

Elektrik şebekelerine bakım

Bazı yaylaların elektriksiz kalmasının ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerinde elektrik şebekelerine bakım ve onarım çalışması yapılacak.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından sorumluluk sahasında bulunan Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerinde alçak ve ortak gerilim elektrik şebekelerine bakım ve onarım çalışması yapılacak. 2 milyon 285 bin TL tahmini bedel açıklanan iş için 15 Mayıs Cuma günü açık ihale usulü ile ihale gerçekleştirilecek.

Gündoğmuş’un Toros Dağları'nın eteklerindeki yaylaları, kış aylarının sert ve çetin geçmesi sonucu devrilen demir direkler yüzünden elektriksiz kalmış ve yayla sakinleri, demir direklerin eksi 40'lara kadar düşen hava sıcaklığı ve fırtına yüzünden kırıldığını söyleyerek beton direk yapılmasını istemişti.

Çaşır, Pambılık yaylası sakinleri, 4 aydır bölgede elektriğin olmadığını belirterek yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini talep etmişti. 

Önceki yıllarda aynı sorunun kendi yaylalarında yaşandığını belirten Alanya Çakallık Mahalle Muhtarı Memiş Şahin, “O bölgede sert fırtınalar var, direkler galvanizsiz yapılmış ve bükülmüş. Bizim yaylada da aynı fırtına ve eksi 50'ye varan soğuk vardı. İki yıl önce galvanizli demirden direkler kullanıldı. Bu sorunu yaşamadık" demişti. – Haber Merkezi