Elma kabuğu çayının sağlığa faydaları

Bir vitamin kaynağıdır Elma kabuğu, göz ve cilt sağlığı için önemli olan A vitamini ve C vitamininin kaynağıdır

Bir vitamin kaynağıdır

Elma kabuğu, göz ve cilt sağlığı için önemli olan A vitamini ve C vitamininin kaynağıdır. Bu vitaminler hem bağışıklık sistemini hem de göz ve cilt sağlığını desteklemek için idealdir. Ek olarak, K vitamini içeren elma cildi de vücut hücresi yapısı ve folat yapımı için çok önemlidir.

Bir mineral kaynağıdır

Elma kabukları, anemi hastalarına yardımcı olması açısından kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda çinko, sodyum, magnezyum ve demir de yeterli miktarlarda bulunmaktadır. Bu mineraller sağlıklı kemik ve diş yapısı için çok yararlıdır. Elma kabuğu, kadınlar için önemli olan folik asit ve demir içerir.
Bir lif kaynağıdır

Elma kabukları yenilebilir bir lif kaynağı olduğundan, vücut yağını hedefleyerek kilo verme hedefi için ideal bir seçenektir. Bu lifler sadece bağışıklık sistemini temizlemekle kalmaz aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olurlar. Bu lifler kardiyovasküler sistemi ve sindirim sağlığının korunmasını da destekler.

Antioksidan bir kaynaktır

Elma kabuğu, serbest radikallerle baş edebilecek doğal antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Doğal fenolik asit, antioksidanlar ve flavonoidleri içeren elma kabukları, serbest radikallerle mücadele etmek ve sindirim bozuklukları, kalp krizi ve diyabet önlemek için etkilidir.

Solunum ve akciğer problemleri için iyidir

Elma kabuklarının, akciğerlerin işleyişini daha düzgün bir şekilde etkileyebileceği söylenir, çünkü quercetin olarak bilinen bir bileşik içerir. Quercetin bileşeni, beyindeki doku hasarına ve hafıza kaybına karşı koruma sağlar.

Kan şekeri kontrolü sağlar

Elma, kan şekeri seviyeleri için faydalı bir gıda maddesi olarak tanınır. Aynı şekilde, elma kabukları da kan şekerinden sorumlu enzimleri geciktirici olarak hareket eder ve nişasta parçalanmasını önler. Bu da, şekerin kanda serbest bırakılması üzerine etki ederek kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine neden olur.

Safra taşı oluşumunu engeller

Elma kabuğu lif açısından oldukça zengindir; bu nedenle safra taşı oluşumunu önlemek için idealdir. Vücuttaki kolestrol seviyesi arttıkça, safra dolaylı olarak katılaşır ve safra taşları zaman içinde oluşur. Bunu önlemek için, elyaf açısından zengin elma kabuklarının diyet programınıza eklenmesi yararlı olacaktır. Elma suyu da bu durumun tedavisinde faydalıdır.,

Kansere karşı korur

Elma, kanser gibi ciddi hastalıklara karşı korunmasıyla bilinir. Bütün bunlar kabuğunun içinde gizli. Elma kabuğunda bulunan antioksidanlar, prostat ve meme kanseri gibi kanserleri önlemek için hücrelerin büyümesini yavaşlatıyor. Araştırma sonuçlarında elma soyularının anti-kanser özellikleri nedeniyle tüketilmesi önerilmiştir. Bazı çalışmalarda kalp rahatsızlıklarına karşı koruma sağladığı da gözlenmiştir.

Kas yapısını destekler

Yapılan araştırmalarda, elman kabuğunun yüksek konsantrasyonlu ursolit denilen bir maddenin varlığı nedeniyle kronik sağlık sorunları için faydalı olabileceği belirtilmiştir. Ursolit asidin kas büyümesine faydalı olduğu bilinmektedir. Öte yandan, vücut yağını azaltır ve kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düşürür.

Kilo vermeye yardımcı olur

Obezite, diyabet ve yağlı karaciğer koşullarıyla ilişkili yaygın bir sağlık sorundur. Iowa Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmada, elma kabuğunun doğal içeriklerinin vücudun obezite ve zararlı etkilerinden koruyabileceği gösterildi. Elma kabuğunda ursolik asit olarak bilinen madde, kas yapımını teşvik eder, yağ yakar, dokuları korur ve kalori yakmaya yardımcı olur. Böylece obezite riski azaltır.

Cildin sağlıklı olmasını sağlar

Elma kabukları vitaminler, mineraller ve polifenoller bakımından çok zengindir; Bu nedenle serbest radikalleri serbest bırakır ve cilde genç bir görünüm kazandırır. Polifenolleri cildi ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Antioksidanlar cilt hücrelerinin kalitesini arttırır. Öte yandan, elma kabuğu da cilt tonunu dengelemek ve erken yaşlanmayı önlemek için C vitamini takviyeleri yapmaktadır.

Apple kabuğu çay tarifi:

Elmalı turta çayı hazırlama

Malzemeler:

Organik elma kabuğu
Su
Tarçın çubukları
Birkaç bütün karanfil
1/2 limon ahududu
Bal
Son bir hatırlatma:

Elmanın faydaları saymakla bitmez. Tezgahlarda ki elmalar pırıl pırıl olunca iştahları daha çok kabartıyor. Ancak elmanın parlaklığına kanmayın. Size basit bir test tarif edeceğiz. Bıçak ile elma kabuğunu kazıyın, şayet parafin bir tabaka varsa sakın elmayı kabuğu ile yemeyin.

Unutmayın parafini yemeğe kalkarsanız bilin ki hastalıklara davetiye çıkartmış olacaksınız