ERDOĞAN'A ŞİKÂYET ETTİ

ERDOĞAN'A  ŞİKÂYET ETTİ 49'uncu Muhtarlar Toplantısı'na katılan Gündoğmuş'un Fatih Mahalle Muhtarı ve Adayı Birgül Tokaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bizza

ERDOĞAN’A 
ŞİKÂYET ETTİ

49'uncu Muhtarlar Toplantısı'na katılan Gündoğmuş’un Fatih Mahalle Muhtarı ve Adayı Birgül Tokaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bizzat görüştü. Eski AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı da olan Tokaç, Soylu ve Erdoğan’a AK Parti İlçe Başkanı Ali Arslan ve Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i şikâyet etti. Tokaç ayrıca yerel seçimler için aday belirleme sürecinde nasıl bir belediye başkanı istediklerini de anlattı.



TOKAÇ, SARAYDA GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 49’uncusu gerçekleştirilen toplantıda muhtarlarla buluştu. 49'uncu Muhtarlar Toplantısı'na Gündoğmuş’tan Fatih Mahalle Muhtarı ve Adayı Birgül Tokaç da katıldı. Yerel seçimlere kadar bütün muhtarlarla bir araya gelme hedefine adım adım yaklaştığını söyleyen Erdoğan, “Muhtarlarımı üzen beni üzmüş gibi kabul ederim ve o kişi hakkında gerekeni yaparım” dedi.
AK Parti Gündoğmuş eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Muhtar Tokaç, toplantı öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı sonrası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bizzat görüştü.
SOYLU TOKAÇ’I UNUTMAMIŞ
Kadın kolları başkanıyken dört sene önce dönemin AK Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı Hasan Ali Kurnaz ile Ankara’da tanıştığı Soylu’nun kendisini tekrar hatırlamasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Tokaç, “Dört sene önce ‘Gündoğmuş’ta sen bir destan yazmışsın. Sesin buralara kadar geldi başkanım’ demişti. Dört sene sonra hatırlayacağını hiç düşünmemiştim. Ama bakanımız ‘Seni nasıl hatırlamam, Gündoğmuş’ta destan yazan başkansın sen’ deyince çok sevindim” dedi.


SOYLU’YA DERDİNİ ANLATTI
Soylu’ya Gündoğmuş hakkında bilgiler verdiğini belirten Tokaç, “Bakanım sizin destan yazdın diyerek övgüyle bahsettiğiniz başkanınızı Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan partiden istifa ettirdi. ‘Seni bu partide barındırtmam’ diyerek beni istifa ettirdi deyince Soylu, ‘Nasıl olur’ şeklinde şaşkınlığını belirtti. Ben de parti onunmuş herhalde, bana ‘İstifa edeceksin, barındırmam’ deyince ben de istifa ettim dedim” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN İLE KÜRSÜYE ÇIKTI
Tokaç, konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en ön sıradan dinledi. Erdoğan’ın “Muhtarımızı üzen beni üzmüş kabul ederim ve o kişi hakkında gerekeni yaparım” dediği sırada “Beni üzen biri var Cumhurbaşkanım” diye seslendiğini aktaran Tokaç, Erdoğan’ın kendisine gülümseyerek konuşmasına devam ettiğini ve konuşması bitince de hemen yanına gittiğini söyledi. Tokalaştıktan sonra Erdoğan’ın kendisine derdini sorduğunu ifade eden Tokaç, yerel seçimler öncesi nasıl bir belediye başkanı istediği yönünde bir konuşma yaptığını anlattı.
GÜNDOĞMUŞ’TA HUZUR İSTİYORUZ
Tokaç şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilçeme yakışan, mobbing, baskı uygulamayan, muhtarlarını eşit tutan, her mahallenin sorununu kendi sorunu gibi gören, bütün Gündoğmuş halkına huzur verecek, güzel ilçemde insan ayrımı yapmayacak bir belediye başkanı istiyorum dedim. Seçimden sonra herkesin başkanı olabilecek bir başkan istiyorum, Gündoğmuş’ta huzur istiyoruz, zulüm yapmayacak, bütün Gündoğmuş halkına huzur getirecek başkan istiyorum dedim.”
BÜTÜN BİLGİLERİ VERDİM
Erdoğan’ın muhtarlarla ilgili sözünden çok etkileyerek çıkıp konuştuğunu ve yerel seçimlerde adaylıklar öncesi ilçe hakkında detaylı bilgiler verdiğini söyleyen Tokaç, “Ben beş senedir bu görüşmeyi çok istiyordum. Azmin elinden bir şeyin kurtulamayacağını gördüm. Herkes görüşemezsin konuşamazsın demişti. Oradan konuşamadan gelsem kendimi ömür boyu affetmezdim. Cumhurbaşkanımıza Gündoğmuş hakkında bilgi vermek hayalimdi. Çok şükür amacıma ulaştım. Bunun için de çok huzurluyum. Ben gerekeni yaptım. Bütün bilgileri ilettim, umutluyum” dedi. 5’TE

HABER: Mesut Uygur (FOTOLU)

Tokaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kürsüde görüşerek ilçe hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ra-2
Muhtar Tokaç’ın anlattıklarını dikkatle dinleyen Erdoğan, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

RA-3
Bakan Soylu, 4 sene önce tanıştığı Tokaç’ı hatırlayarak sohbet etti.

RA-4
Hasan Ali Kurnaz

RA-5
Mehmet Özeren

RA-6
Ali Arslan