Erken yerel seçim tartışması

Erken yerel seçim tartışması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında bir konuşma yaparak yerel seçime hazırlanılması gerektiğini söyledi

Erken yerel seçim tartışması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin MKYK toplantısında bir konuşma yaparak yerel seçime hazırlanılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Seçim atmosferinden çıktık diye durmayacağız. Tam tersine hazır seçim atmosferi varken, yerel seçimlere hazırlanacağız. Hızla yerel seçimlere odaklanacağız” dedi. Erdoğan, bu nedenle AK Parti büyük kongresini erkene aldıklarını belirtterek "Kongrede kadrolarımızı belirleyip yerel seçim için hızla çalışacağız" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşmaları kamuoyunda erken seçim olabileceği düşüncesini oluşturdu.
Ancak partilerden gelen açıklamalar yerel seçimlerin erkene alınmayacağı yönünde oldu.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, son günlerde gündemde gelen erken yerel seçim ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Elimizdeki yetkiyi son güne kadar kullanacağız, erken yerel seçim yok" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da MHP’nin gündeminde erken seçimin olmadığını, ancak hükümet ile yapılacak görüşmeler sonrasında ortak noktaya varılması halinde gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Biz, çalışmalarımıza çok önceden başlamıştık. Erken seçim yüzünden çalışmalarımızı askıya almıştık. Şimdi çalışmalarımıza dondurduğumuz yerden devam edeceğiz" dedi.