'Evimin önünde ne işleri vardı?'

'Evimin önünde ne işleri vardı?' Gündoğmuş Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Özeren, Cuma günü AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile Cumhuriyet Meydan

‘Evimin önünde
ne işleri vardı?’

Gündoğmuş Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Özeren, Cuma günü AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Avcılar Escort  Özeren, İYİ Partililerin takibi ve sonrasında kendi tabancasıyla havaya ateş açmasıyla başlayan olaylı gece üzerine konuşarak partililere seslendi. Gündoğmuş’ta huzur döneminin yaşandığını, ancak 26 Mart gecesi yaşanan olayı kazasız belasız atlattıklarını söyleyen Özeren, “Bundan sonra tahriklere kapılmayacağız. Jandarma polis olaya el koydu. Kimse kimseyi takip edemez. Takip etmek suçtur” diye konuştu.
TAKİBİN NE MAKSADI OLABİLİR
Kendisinin sabahtan akşama kadar takip edildiğini ifade eden Özeren, “Gece 12.45’te belediye başkanının evinin önünde 6 tane araçla 25-30 kişinin ne işi vardı? Sabah 08.30’dan beri belediyenin önünde iki kişinin gözetlemesi ve yola çıktığımız andan itibaren iki aracın gün boyu bizi takip etmekten ne maksadı olabilir. Hangi köye gideceğimi, hangi evi ziyaret edeceğimi, ne hediye götüreceğimi ben söyleyeyim, siz yorulmayın. Diğer adayın üzerine ateş açtığım gibi şeyler söyleniyor. Bunlar yalandır. Ben uzun uzun açıkladım, savcılığa da ifademi verdim. Diğer adayları biz takip etmedik, etmeyiz de. İptal ettirebilir miyiz endişesi ile hüsrana uğrayacaklar” dedi.
GÜNDOĞMUŞ’A YAKIŞMADI
Kendisinin ateş açtığını duyanların ‘Sen bize nasihat ediyordun, sen ne yaptın’ dediğini aktaran Özeren, “O zaman onun yapılması lazımdı. Birilerinin dikkatinin çekilmesi lazımdı, dayanamadım. Saat 12.45’te evimin önünde ne işleri vardı. Şu saatten itibaren en sakin yer Gündoğmuş olacak. Sükûneti bozan siz olmayacaksınız” şeklinde konuştu. Milletvekili Aydın ise “Yaşanan olaylar bizi üzdü. Gündoğmuş’a yakışmıyor. Güzel gelişmeler yaşanırken Gündoğmuş böyle olaylarla anılmaması lazımdı. Bundan sonra hiçbir olay olmadan bu seçim bitsin. Seçim dünyanın sonu değil. Birbirimizin iyi gününde kötü gününde beraber olacağız. Bir belediye başkanlığını kazanmak adına yapılıyorsa uygun bir şey değil” ifadelerini kullandı.

RA-1
Belediye Başkanı Özeren, Milletvekili Aydın ile partililere hitap etti.