FAZLA KİLOLARINIZ İÇİN 5 (BEŞ) ALTIN ÖĞÜT

                                FAZLA KİLOLARINIZ İÇİN 5 (BEŞ) ALTIN ÖĞÜT HEDEF: Hedefinizi kısa süreli belirleyin


                                FAZLA KİLOLARINIZ İÇİN 5 (BEŞ) ALTIN ÖĞÜT


HEDEF: Hedefinizi kısa süreli belirleyin. Vereceğiniz karar kesin olsun. Örneğin temmuz ayına kadar şu kiloda olacağım yerine bir ay sonra şu kiloda olacağım deyin.


BESLENME: Bir beslenme uzmanından yardım alın, az ve sık yiyin. Kalorisi düşük yiyecekleri tercih edin.egzersiz öncesi karbonhidrat,egzersiz sonrası protein alımına özen gösterin.


DİNLENME: İnsan vücudu gece uyurken enerji sistemi olarak yağları kullanır. Uyurken % 100 oranında yağ yakılır. Büyüme hormonu gece 09.00 ile 03.00 arası maksimum salgılanır. Gece uykusu hedefinize ulaşmak için oldukça önemlidir.


EGZERSİZ: Haftanın minimum 3,maksimum 4 günü yağ yakıcı nabzında yapacağınız (yürüyüş, bisiklet sürme vb.) egzersizleri ve programlı kas egzersizleri metabolizmanızı hızlandırır ve büyütür.Kaslarımız yağlarımızı yaktığımız fabrikalardır.Bu sebeple kas egzersizlerine gereken önemi verin.


DİSİPLİN: Hedefimize hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşana kadar disiplini elden bırakmayın, kararları uygulayın. Yılmayın,bıkmayın,hedefe ulaşıncaya kadar mücadele edin.Unutmayın ki göbeğinizdeki ya da kalçanızdaki yer alan yağlar bir günde oluşmadı.Onun için bir günde onlardan kurtulmayı düşünmeyin, sabredin sabır en güçlü silahınız olsun.


                            HAYAT TARZINI DEĞİŞTİR, KİLONU VER


İnsanlarımızın gazetelerde, dergilerde okuduğu veya çevresindeki insanlardan duyduğu, kendisine uygun olup,olmadığını bilmediği diyetleri uygulama yerine hayat tarzını değiştirerek, yeme içme alışkanlığını değiştirerek ve biraz da spor yaparak kilo vermeleri daha doğru olur.


ŞUNLAR YAPILABİLİR:



    Kilo almanın en önemli sebeplerden birisi yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştırma yerine lütfen su için.


2.Alkolden, Ekmekten ve karbonhidratlardan uzak durun,


3.Yeterli uykunu al. Yiyerek alacağın enerjiyi uyurken toplarsın. Günde 8 saat uyu. Uyandıktan sonra yatakta kalma.


4.Buzdolabını boşalt. Hem para harcamazsın, hem de seni atıştırmaya iten sebep yok olur.


5.Ayakta hiçbir şey yeme. Ayakta durmaya ve yürümeye özen göster. Bir şey getirip götürmek için çocukları kullanma kendin yap.


6.Asansör kullanma,  merdivenden çıkmayı tercih et.


7.Yediğin şeye konsantre ol. Televizyon izlerken, bilgisayarda çalışırken, gazete   ve  kitap okurken yemek yeme.


8.Mutlaka kahvaltını yap. Kahvaltı sana gün içinde harcanan gereken enerjiyi verecek ve öğle yemeğinde çok fazla acıkmayacaksın.


9.Yeşil çay kullanmaya özen göster: çünkü yeşil çay vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok


etkilidir. Günde 3 bardak içilmesi sağlık açısından çok iyidir.


10.Öğün aralarında bir şey yemeyin, yeme isteği doğduğu zaman sevdiğin bir müzik dinle: çünkü müzik dinlediğinde de sevdiğin bir yemeği yediğinde de beynin aynı bölgesi uyarılıyor:araştırmalar bunu gösteriyor.


11.Aktif ve hareketli kişilerle  birlikte olmaya özen gösterin, hafta sonları için aktif planlar yapın.


12.Her gün 30 dakika veya daha az televizyon izleyin. 


       Haftaya görüşmek üzere


       Ömrünüz Uzun Olsun…


Ahmet YAMAN                                                                                            ayaman0732@gmail.com