FETÖ YANGINI MI?

FETÖ YANGINI MI? Gündoğmuş çöplüğünde meydana gelen yangının ardından kalıntılar arasında çıkanlar şok etti

FETÖ YANGINI MI?

Gündoğmuş çöplüğünde meydana gelen yangının ardından kalıntılar arasında çıkanlar şok etti. Yanmamış halde FETÖ yayın organı kapatılan Zaman gazetesi tarafından dağıtılan kitapların bulunması ‘Yangının çıkış nedeni FETÖ belgelerinin imhası mı?’ sorusunu akla getirdi.



AĞAÇLAR DA YANDI
Gündoğmuş çöplüğünde 30 Ekim Salı günü meydana gelen yangında çöplerin yanı sıra çevredeki makilik alan, ardıç ve çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan da zarar gördü. Güçlükle kontrol altına alınan yangın sonrası jandarma güvenlik önlemi alırken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de yangın gölgesinde incelemelerde bulundu.
ŞOK İDDİALAR VAR
Yangının çıkış nedeni olarak soba kovasından atılan kömür parçaları üzerinde durulsa da görgü tanıklarının iddiaları farklı yönde. Görgü tanıklarının iddiasına göre saat 10.00 sıralarında çöplüğe bir araçla gelen iki kişi araçtan indirdikleri çuvalları ateşe verdi. Bir süre bekleyen iki kişi daha sonra alandan ayrıldı. Ancak 12.00 sıralarında yangın çıktığı fark edildi.
FETÖ KİTAPLARI BULUNDU
Yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yerinde kalıntılar arasında çıkanlar şaşırttı. Yanmamış halde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yayın organı Zaman gazetesi tarafından dağıtılan kitapların bulunması ‘Yangının çıkış nedeni FETÖ belgelerinin imhası mı?’ sorusunu akla getirdi. Aynı kitaplar 9 Ağustos 2016 tarihinde Antalya’da bir üstgeçitte bulunmuştu.



Yangın sonrası
şok kalıntılar!

Gündoğmuş çöplüğünde 30 Ekim Salı günü yangın meydana geldi. Yangında çöplerin yanı sıra çevredeki makilik alan, ardıç ve çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan da zarar gördü. Salı günü saat 12.00 sıralarında ilçe merkezinden bir esnaf, çöplükten yükselen dumanları fark edip itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin 4 araçla müdahale ettiği yangın gece geç saatlerde güçlükle kontrol altına alındı. Jandarma bölgede güvenliği sağlarken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de yangın bölgesine giderek olay yerinde incelemelerde bulunup bilgi aldı. Uzun süre dumanların çıktığı çöplükte jandarma ekipleri yangının tekrar çıkma ihtimaline karşın bir süre nöbet tuttu.
ŞOK İDDİALAR VAR
Yangına soba kovalarından atılan kömür parçalarının neden olduğu konuşulsa da yangına iki kişinin neden olduğu yönünde iddialar var. Görgü tanıklarının iddiasına göre olay şöyle gelişti: “30 Ekim Salı günü saat 10.00 sıralarında bir araçla çöplüğe gelen iki kişi araçtan indirdikleri çuvalları yakıp yamaçtan aşağı fırlattılar. Çuvalları yakmalarının ardından iki kişi bir süre olay yerinde bekleyip daha sonra ayrılıyor. Saat 12.00 sıralarında ise çöplükte yangın çıktığı fark ediliyor.”
FETÖ KİTAPLARI BULUNDU
Yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yerinde kalıntılar arasında yanmayan birkaç kitap bulundu. Yangın bölgesinde bulunan kitapların Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yayın organı Zaman gazetesi tarafından dağıtılan kitaplar olduğu anlaşıldı. Risale Yayınları'na ait, üzerinde kapatılan Zaman Gazetesi logosunun bulunduğu ve Prof. Dr. Vehbe Zuhayli imzalı İslam Fıkhı Ansiklopedisi ile Akçağ Yayınları'na ait yine üzerinde Zaman Gazetesi'nin logosunun bulunduğu, Prof. Dr. İbrahim Canan imzalı Kütüp-i Sitte Hadis Ansiklopedisi görüldü.
AYNI KİTAPLAR BULUNMUŞTU
FETÖ’nün yayın organı tarafından dağıtılan aynı kitaplar, 9 Ağustos 2016 tarihinde Antalya'da bir üstgeçitte sıralı halde bırakılmış olarak bulunmuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, ansiklopedileri toplayarak ayrılmış ve ansiklopedileri üstgeçide koyan kişi veya kişileri bulmak için inceleme başlatmıştı.

- Mesut Uygur ((FOTOĞRAFLI))