Göktepe, Alanya'ya bağlanmak istiyor

Karaman iline bağlı Sarıveliler ilçesinin Göktepe Beldesi'nde, CHP'li Belediye Başkanı Osman Talay, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'i ziyaret etti



Karaman iline bağlı Sarıveliler ilçesinin Göktepe Beldesi'nde, CHP’li Belediye Başkanı Osman Talay, Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel'i ziyaret etti.
Göktepe'nin artık insanların yaşamak istemediği bir yer haline geldiğini ifade eden Talay, "Yıllardır hükümetimiz ilçeleri il yapıyor. Bölgelerin gelişmesi adına adım atıyor. Biz de bundan nasiplenmek istiyoruz. 89 yılında çıkarılan yasayla bizi bir mezraya bağladılar. Birçok insan Göktepe'yi terk etti. Üstelik bütün kamu kurumlarımız varken bizi bir mezraya bağladılar. Bunu haklı bulanlar da oldu. Bizim için Alanya'nın il olması bir kurtuluş. Bu konuya ciddi bir destek vereceğiz. Bizimle birlikte hareket etmek isteyen, bize bağlı birçok köy var. Biz Bizans'ın yer edindiği, yaşam ortamı bulduğu, Türkmen boylarının yaşadığı, Selçukluların ikamet ettiği, cumhuriyete omuz veren bir bölge olarak Alanya'nın il olmasını kendi beldemizin ilçe olmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
'AYNI KADERİ PAYLAŞIYORUZ'
Yücel de, “Türkiye İstatistik Kurumu nüfus rakamlarını açıkladı. Biz Alanya'nın nüfusunu daha yüksek bekliyorduk ama 300 bin değil de 299 bin 464 olarak açıklandı. Biz, bugün de yarın da Alanya'nın il olmasını savunuyoruz. Bunun için gerekli şartlardan birisi de nüfus. Göktepe Belediye Başkanımız da aynı kaderi paylaşan insanlar olarak halkıyla birlikte il konusunda bizi destekliyor. Bizlerle olan kültürel ve ticari varlıklarını artırmak ve her şeyden önce insanca yaşamak için bizlerin il, kendi beldelerinin de ilçe olması için gerekli makamlara dilekçe verdiklerini söyleyerek destek oldular. Dilekçenin bir örneğini de bize ilettiler. Ben başkanımızın ve halkının medeni cesaretini takdir ediyorum, teşekkürlerimi iletiyorum. Bu taleplerini ve desteklerini kulak arkası etmeyerek gerekli mercilere ulaştıracağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum inşallah Alanya'yı il, Göktepe'yi de ilçe yapmak istiyoruz" diye konuştu.