Görev mi ceza mı?

Görev mi ceza mı? Yerel seçimlerde İYİ Parti'yi destekleyen belediyenin tek kadrolu iş makine operatörü Emir Ali Çatalkaya, Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren tarafından temizlik ve ç

Görev mi
ceza mı?

Yerel seçimlerde İYİ Parti’yi destekleyen belediyenin tek kadrolu iş makine operatörü Emir Ali Çatalkaya, Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren tarafından temizlik ve çöp işlerinde görevlendirildi. Yeni görevini yapmaya başlayan Çatalkaya, “Siyasi görüşümün farklı olmasından dolayı beni cezalandırmaya çalışıyor” dedi.

SEÇİMİNLERİN ARDINDAN
GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Gündoğmuş Belediyesi’nde kadrolu iş makinesi operatörü olarak çalışan Emir Ali Çatalkaya, 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak üçüncü dönemine başlayan Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren tarafından temizlik işçisi olarak görevlendirildi. 15 yıldır belediyede daimi işçi olarak çalışan Çatalkaya, seçim sürecinde İYİ Parti adayını desteklemiş ve seçimlere günler kala meydana gelen olaylı gecenin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Belediye Başkanı Mehmet Özeren, başkanın yeğeni Mustafa Şamil Özeren ve Mustafa Avşaroğlu’ndan hakaret ve tehdit iddiası ile şikâyetçi olmuştu.


‘SİYASİ GÖRÜŞÜMDEN DOLAYI
SÜREKLİ BASKI GÖRÜYORUM’
2014 yerel seçimlerinde de aynı şekilde görev değişikliği uygulanan Çatalkaya, şimdi de hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında ve Cumartesi günü 08.00-13.00 saatleri arasından cami ve okulların tuvalet, bahçelerinin temizliği, cadde ve parkların süpürülmesi, çöp kutularının boşaltılması ve belediye başkanının sözlü olarak vereceği geçici hizmetleri yapma görevine başladı. Çatalkaya, “2014 yerel seçimlerinin ardından da siyasi görüşüm farklı olduğu için tam 9 ay çöp ve temizlik işlerine verildim. Şimdi de yine siyasi görüşümün farklı olmasından dolayı beni cezalandırmaya çalışıyor. Belediyenin kadrolu tek iş makinası operatörü olmama rağmen beni seçimin hemen bitimi ve mesainin ilk gününde çöp ve temizlik görevine verdiler” dedi. 

OPERATÖRLÜKTEN ALINIP TEMİZLİĞE GÖNDERİLDİ!

Gündoğmuş Belediyesi’nde kadrolu iş makinesi operatörü olarak Emir Ali Çatalkaya, 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak üçüncü dönemine başlayan Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren tarafından temizlik işçisi olarak görevlendirildi. 15 yıldır belediyede daimi işçi olarak çalışan Çatalkaya, seçim sürecinde İYİ Parti adayını desteklemiş ve seçimlere günler kala meydana gelen olaylı gecenin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Belediye Başkanı Mehmet Özeren, başkanın yeğeni Mustafa Şamil Özeren ve Mustafa Avşaroğlu’ndan hakaret ve tehdit iddiası ile şikâyetçi olmuştu.
2014’TE DE AYNI GÖREVLER
Seçimlerin ardından 5 Nisan Cuma günü mazbatasını alarak göreve başlayan Özeren, 8 Nisan Pazartesi gününden itibaren Çatalkaya’yı iş makinesi operatörlüğünden alıp temizlik işlerinde görevlendirdi. 2014 yerel seçimlerinde de aynı şekilde görev değişikliği uygulanan Çatalkaya, şimdi de hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında ve Cumartesi günü 08.00-13.00 saatleri arasından şu görevleri yapacak:
TEMİZLİK, ÇÖP, ÖZEL HİZMET…
“Cempaşa Camii, Fatih Camii ve Yeni Camii tuvaletlerinin, cami avlularının temizliğinin yapılması, Cumhuriyet Caddesi, Ergenekon Caddesi, Atatürk Caddesi, Cempaşa Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Okul Caddesi ve Nuri Efendi Caddesi'nin temizlenmesi ve temiz tutulmasının sağlanması, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğleden sonra çöp konteynırlarının boşatılması, Cumartesi günü pazar yerinin ve 100. Yıl Parkı’nın temizlenmesini ve belediye başkanının şifai olarak vereceği geçici hizmetlerinin yapılması.”
ÇATALKAYA’DAN AÇIKLAMA
8 Nisan’dan itibaren yeni görevini yapmaya başlayan Çatalkaya, sürece yönelik açıklamalarda bulundu. Kasım 2003 tarihinden itibaren 15 yıldır belediyede çalıştığını ve ne iş verildiyse mesai gözetmeden yerini getirdiğini söyleyen Çatalkaya, “İş makinası operatörü ve teknik eleman olarak görev yapıyorum. Gölet bakımı, kaynak, elektrik, greyder, paletli iş makinesi, kepçe, kamyon gibi ne iş verdilerse yaptım. Gece geç saatler, sabah erken saatler, mesai bitimi, hafta sonu demeden her görevi yaptım” dedi.
SİYASİ GÖRÜŞÜMDEN DOLAYI…
Seçimden birkaç hafta önce bir cumartesi günü belediye ve kademe kapalı olduğu için 12.30’da Ortaköy’deki bir mevlide gittiğini ve bütün belediye işçilerinin de orada olmasına rağmen Özeren’in kendisine ‘Burada ne işin var, kimden izin aldın da geldin’ dediğini belirten Çatalkaya, zaman zaman bu tür baskılara uğradığını söyledi. 2014 yerel seçimlerinin ardından da siyasi görüşü farklı olduğu için tam 9 ay ay çöp ve temizlik işleri yaptığını söyleyen Çatalkaya, “Şimdi de yine siyasi görüşümün farklı olmasından dolayı beni cezalandırmaya çalışıyor. Belediyenin kadrolu tek iş makinası operatörü olmama rağmen beni seçimin hemen bitimi ve mesainin ilk gününde çöp ve temizlik görevine verdiler” dedi.
RAPOR İÇİN ANTALYA’YA GİTTİM
Siyasi görüşünden dolayı sürekli dışlandığını ifade eden Çatalkaya, “5 yıldır ilk defa sağlık sorunlarımdan dolayı 10 gün rapor almıştım seçim süreci içinde. Raporumun bitimine son 3 gün kala bu rapor yetersizdir diye İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz ettiler. Manavgat Devlet Hastanesi’nin uzman doktorun verdiği bir rapordu. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden heyet raporu istediler. Ben de gittim, heyete çıktım. 10 günlük raporumu elimdeki MR sonuçları ile birlikte onayladılar. Beni siyasi görüşümden dolayı sürekli dışladılar” şeklinde konuştu.

-Mesut Uygur