Gündem; SİZLER NEREDESİNİZ?

Merhabalar, Gündem; SİZLER NEREDESİNİZ? '23 Nisan ve Ulusal Egemenlik' Neden mi? Çünkü; Eskiden 23 Nisan'da ve Ulusal bayramlarda gazetelerde çokça ilan olurdu

Merhabalar,

Gündem; SİZLER NEREDESİNİZ?

“23 Nisan ve Ulusal Egemenlik”

Neden mi?

Çünkü; Eskiden 23 Nisan’da ve Ulusal bayramlarda gazetelerde çokça ilan olurdu. Ulusal gazetelerde çok fazla bir şey göremedim. Kendi bölge gazetemize  baktığımda tam anlamıyla söyleyebilirim ki hayal kırıklı. Bölge adına bizi temsil eden bizi dışarıda temsil etmesi adına ise son derece üzücü bir durum. Bizleri yönetenler nerede demekten kendimi alıkoyamıyorum maalesef. Bölge halkının ve gurbette bizim gibi olanların da aynı düşüncede bir tablo olduğu aşikardır sanırım.

Ne büyük bir gaflettir diyebilirim ki 4 yıldır ilçede bulunan bir gazete ve kimse ilan dahi vermemiş. Bu ülkenin varlığını Cumhuriyete ve geleceğimiz olan çocuklara borçlu kamu kurum kuruluşları ve özel sermaye sahipleri nerede? Herkes Ulusal bayramlarda kör ve sağır olmuş sanki.

Peki; tam bu aşamada şunu sormak isterim?

Hepimizin çocukluğu geçtiği Gündoğmuş gelişime ve büyümeye açık bir kent olarak;

SİZLER NEREDESİNİZ?

2014’ten bu yana bölge için bir ilkin başarıldığı böylesine bir tanıtım aracımız olan gazetede neden hiçbir bayram, kutlama mesajı göremiyoruz. Siz değerli büyüklerimiz;

SİZLER NEREDESİNİZ?

Kaba taslak, aklıma gelenleri yazıyor ve soruyorum;

29 mahalle muhtarı ,

1 oda başkanı,

Sendikalar,

Dernekler,

Sivil Kuruluşlar,

Yönetim ve idari birimler,

Belediye Başkanı,

Encümen üyeleri,

Kamu kuruluşları,

Parti temsilcileri,

Bizleri yöneten siz değerli yönetim kadroları,

Sizler Neredesiniz?

Böylesine bayramlarda çoşkunun nabzını yükseltmek;

SİZLERE DÜŞMÜYOR MU?

Tüm dünyanın tarihten beri ileri gelen bir anlatım aracı olmuş gazeteciliğin öneminin farkında;

DEĞİL MİSİNİZ?

Hakikaten taşra bir kent olarak kalmaya devam mı edeceğiz.

Geleceğimizin, şehrimizin istenilen biçimde büyümesi, bu günün iyice anlaşılmasına ve geçmişin bilinmesine bağlıdır.

Bu aşamada gazetelerde bu günün ve geçmişin anlaşılmasında önemli bir işlevini tarih boyunca sürdürmüş, günümüzde de bu görevi yerine getirmeye devam etmektedir. Bunu  bir çok yazar, tarihçi, avukat, kamu kurumları, dernekler, basın mensupları her platformda ve sözlerinde dile getirmişlerdir.

Fransız  yazar, E, Bovini; “Eğer gazeteyi günlük olayların açığa vurulması olarak kabul edersek, gazetecilik tarihi insanlık tarihi ile eş tutarız.”

Royal Collardi: “Gazete politik var oluştan çok sosyal bir gerekliliktir.”


    Weill:”Basın tarihi ve uygarlık tarihi bir birinden ayrı tutulamaz.” Demişlerdir.


Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 98 yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Her zaman “GÜNÜMÜZ VE GELECEĞİMİZ SİZ ÇOCUKLARLA GÜZEL”

Pas geçmem gereken bir hafta olmasına rağmen böylesine bir bir durum bizleri üzdüğü için yazma gereği duydum. Hoşcakılın… haftaya görüşmek üzere.

Zehra Yıldırım