GÜNDOĞMUŞ İL OLSUN!

'Alanya'ya bağlanalım' diyen Özeren'den yeni açıklama: GÜNDOĞMUŞ İL OLSUN! Daha önceki bir açıklamasında Gündoğmuş'un Alanya'ya bağlanması yönünde konuşan Özeren, bazı eklemeler yaparak 'Alanya il ols

“Alanya’ya bağlanalım” diyen Özeren’den yeni açıklama:

GÜNDOĞMUŞ İL OLSUN!

Daha önceki bir açıklamasında Gündoğmuş’un Alanya’ya bağlanması yönünde konuşan Özeren, bazı eklemeler yaparak “Alanya il olsun. Ama Alanya mı Manavgat mı derseniz cevap veremem. Ama neresi il olsun derseniz Gündoğmuş il olsun derim” dedi.

GÜNDOĞMUŞ Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Alanya Posta TV’de Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu Haberin Manşeti programına konuk oldu. Coşkun’un sorularını yanıtlayan Özeren, ilçede yaptıkları, yapacakları hizmetleri anlatıp ilçe halkından gelen soruları da cevapladı. Projeleriyle birlikte hizmet anlayışını da aktaran Özeren, "Ben Gündoğmuş’un kölesiyim" diyerek üçüncü dönemde Gündoğmuşluların doğduğu yerde kalması için üretim, istihdam ve turizm hedeflerinin olduğunu belirtti. Özeren, her seçimde oyları artırdıklarını kaydederek ilçe halkına kendilerine olan güvenlerinden dolayı teşekkür etti.
'KAYABÜKÜ ŞİKAYETİ ÇOK SEVİYOR'
Vatandaştan gelen soruları yanıtlayan Özeren, meslek yüksekokulu konusunda “İnşallah açılmaz” diyen zihniyet olduğunu vurgulayarak MYO’nun açılması için gerekli yurt binası gibi işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Daha önce hizmet konusunda polemik yaşadığı ve “Densizin teki” dediği Asım Şahinkaya’dan gelen soruyu cevaplarken gerilen Özeren, Coşkun’a "İsimlerden bahsetmeyin. Sosyal medyada haddini aşan tenkitler var. Kayabükü deseniz hemen bilirdim kim olduğunu. En fazla şikâyeti seven yer Kayabükü ve ilçe merkezi” dedi.
'DİĞER PARTİLER ADAYLIK TEKLİF ETTİ'
Partisinden memnun olduğunu ve değiştirmek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Özeren, “1970’den 2009’a kadar yapılan hizmetlerden 2009’dan bugüne kadar yapılan hizmetler daha ağır basar. Eğer ağır basmazsa ben bu işi bırakırım. Hiçbir rakibim aksini diyemiyor. Bu AK Parti sayesindedir. Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti adaylık teklif etti. AK Parti aday etmezse gel dediler. Benim parti değiştirmem önce kendi siyasi hayatımı, sonra Gündoğmuş’un hizmetini bitirmek demek. Ben niye böyle bir ihanet yapayım.” diye konuştu.
'ŞİKAYETLER BENİ UZMANLAŞTIRDI'
Uçansu Şelalesi ile ilgili projeleri anlatan Özeren, Kayabükü’nde belli insanların sürekli şikayetçi olduğunu belirterek şu anda soruşturma geçirdiklerini ancak BAKA konusunda 1 milyon 500 bin TL’lik desteğin kabul edildiğini ve projenin içinde sit alanı içine yapılabilecek her şeyin olduğunu söyledi. Özeren, "Bir sene içinde değişikliği görecekler. Misafirlerini getirmeye gurur duyacaklar” dedi. Şikayetlerin kendisini hata yapmama konusunda uzmanlaştırdığını, başkanlıktan sonra belediyelerin avukatlığını yapabileceğini belirten Özeren, dördüncü dönem için de vatandaş isterse devam edebileceğini ifade etti. Özeren, Gündoğmuş’un borçsuz belediyeler arasında olduğunu da ekledi.
'KAHVEYE GİTMİYORUM, MEYDANA GELSİNLER'
Programda halk röportajlarında desteklerin yanı sıra nüfusun azalmasından göçlerin daha da arttığı, Özeren’in halkın içinde olmadığı, teşviklerle ilçenin tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi gerektiği, ilçenin hızla köy olmaya gittiği, belediye başkanının talepleri yerine getirmediği, ilçedeki kurumların kapatılmasının kayıpları, emeğin karşılığının alınamaması gibi eleştiriler yayınlandı. Özeren ise her cuma halk günü yaptığını, halkın çeşitli merasimlerine katıldığını ancak kahveye gitmediğini söyleyerek "Bu arkadaşlar genelde kahve cemaati. Çoğu da boş muhalefet yapıyor. Selam versem kahvede okey oynarken başını kaldıran olmuyor. Niye gideyim ki kahveye? Varsa bir soruları her cuma Cumhuriyet Meydanı'na bekliyorum." dedi.
'DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ'
Özeren, göçün geri dönmesi için ilçenin gelişmesine yönelik projeleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek kurumların talep yetersizliğinden kapatıldığını söyledi. Gündoğmuş’un Antalya’nın en büyük köyü olmasından şirin güzel bir kenti olması için çalıştıklarını belirten Özeren, turizmle uğraşan vatandaşlardan yeterli desteği göremediğini ve daha çok destek beklediğini vurguladı. Özeren, Gündoğmuş’a kırsal turizmin yanı sıra kanser hastaları için rehabilitasyon merkezi yapma hedefinin de olduğunu söyledi.
İL KONUSUNDA YENİ AÇIKLAMA
Alanya’ya bağlanma konusunda daha önce yaptığı açıklamaya yönelik konuşan ve eklemeler yapan Özeren, "Alanya il olsun. Ama Alanya mı Manavgat mı derseniz cevap veremem. Ama neresi il olsun derseniz Gündoğmuş il olsun derim. Dünyanın en güzel memleketi Gündoğmuş, ikincisi de Alanya. Gündoğmuş, Alanya etle tırnak gibi yapışmışız. Gündoğmuş dağların arasında bir merkez. Göç durdu ama genç nesil az olduğu için üretim yok. Geriye göçü gerçekleştirmek için projeler yapıyoruz." diye konuştu.
'GÜNDOĞMUŞ İÇİN ÇİLE ÇEKMEKTEN ZEVK ALIYORUM'
Nasıl bir Gündoğmuş hayal ettiği sorusuna da yanıt veren Özeren, şunları söyledi: Gündoğmuş’un güzel bir kent olması, yayla turizmine açılması, daha fazla işyeri olması, pazar sorunu olmaması, vatandaşın mutlu olması, hayat standardını yükseltmesini istiyorum. Bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Eleştiriler bizi yıldırmaz, hizmet konusunda daha da hırslandırır. Onlara da teşekkür ediyorum. Nüfus gelsin diye doğa talan olmasın. Bize 15 bin nüfus yeterli. Vatandaşlar isteklerini bana yazsın. Gündoğmuş'u seviyorum. Gündoğmuş için çile çekmekten zevk alıyoruz. Çarşıya çıkmıyor diyen vatandaşları her cuma Cumhuriyet Meydanı'nda bekliyorum. Hepsini seviyorum. Gelsinler konuşalım, yüzüme karşı eleştirilerde bulunsunlar."
- Mesut Uygur