GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASI NEREYE?

GÜNDOĞMUŞ ZİRT ODASI NEREYE? Nereden başlayacağım konusunda tereddütlerim var! Konu başlığımız bu defa 'GÜNDOĞMUŞ ZİRT ODASININ' Akseki ilçesinden alınıp Alanya ilçesine nakledilmesidir

GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASI NEREYE?

Nereden başlayacağım konusunda tereddütlerim var!

Konu başlığımız bu defa “GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASININ” Akseki ilçesinden alınıp Alanya ilçesine nakledilmesidir. “GÜNDOĞMUŞ” isimli bir odanın neden bir başka Akseki’de olması zaten bir garabettir. Şimdi de bir başka garabet yaşıyoruz. Alanya’ya aktarılma icraatı!

Ben de geçen seneden beri bu adanın kayıtlı bir üyesiyim. Ve bu konuyu anlamakta gerçekten zorlanıyorum!

Gündoğmuş, dünya şehri Antalya’nın onbeş ilçesinin içerisinde Torosların eteklerinde şirin ve garip bir ilçe.

Bütün Gündoğmuş’lular bilirler ki; bizim “Büyük Başlarımız”, yüksek yerlerde adamlarımız yok maalesef! Yani bizim nüfusumuz ve siyasi yönden birilerini doyuracak ve memnun edecek çok fazla “oyumuz!” da yok!  

Tek güvencemiz bizi ve kâinatı yaratan Allah’ımız en büyük ve son dayanağımızdır.

Fakat kafamızı kurcalayan bendeki bilgilere göre geçen yılın sonu itibariyle dokuz yüz elli iki (952) üyesi olan “GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASININ” geçen yıllarda Akseki ilçesine bağlı iken bu yılbaşı itibariyle Alanya ilçesine aktarılmasının “Hikmetini” anlayamadım!

Bu icraat, Türkiye’deki “Tek adamlıktan” kaynaklanan genel bir teamülün esintisi ve sonucu mudur? Yoksa ilçe içerisinden veya il merkezinden veya Alanya’dan bir başkasının el atması veya marifeti midir? Bir yanlışlık ve itham ve haksızlık yapıp kimsenin günahını alıp suçlama niyetimiz de yok!

Ama hangi gerekçeyle bu kadar üyesi olan bir “ziraat odası” ilkönce aynı mahrumiyet sınırları olan Akseki ilçesinden alınıp ta; sonra bu kadar üye ve insanın zaman kaybı ve maddi sıkıntıya sokacak Alanya’ya aktarılıyor! Doğrusu hiçbir şekilde akıl ve mantığıma yatmadı! Bir anlam veremedim. Birisi bunu bize güzelce ve detaylıca izah ederse memnun olacağım ve tereddütlerden kurtulacağım!

Devlet, hele de böyle zor bir dönem ve şartlarda vatandaşına çözüm üretmek ve yardımcı olmak durumundadır. Bunun için devlet vardır.

Bu konuyu geçen yıl oda temsilcisi olan Abdullah Kurnaz’dan aldığım haber üzerine ilkönce onunla konuştum. Bu aktarma işine bir mana veremediğini, bunca üyenin mağdur olacağını söyledi.

Bunun üzerine konuya yardımcı olması için Gündoğmuş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özeren ile de telefonda görüştüm.  O da bu konuda rahatsız olduğunu ve “ GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASININ” merkezinin ve yerinin ilçemiz olması gerekliliği konusunda hemfikir olduk. Başkan Özeren bu konuda asıl meselenin “eleman ve oda başkanının ücreti” olduğunu izah etti. Bu konuda devletin, oda idaresine ayrı bir ücret ödemek istemediğini, oda masraflarının oda üyeleri tarafından ödenmesi gerektiğini politika olarak benimsediğini izah etti. İdari yönden, memur atamaları yönünden “mahrumiyet” kabul edilen bir ilçenin tek geçim kaynağı olan dar imkânlı “ziraat” konusunda dikkate alınmaması garip! Belediye Başkanı Özeren,      belediyenin bir odasının bu oda için tahsis edebileceğini ama eleman konusunda imkânının olmadığını beyan etti. Bu konuda üzerine düşeni müspet manada yapabileceğini söyledi. Bunu müspet buluyor ve bir kenara not ediyorum.

Bu şirin ve garip! İlçemizin fiziki yönden ve idarî yönden “mahrumiyet bölgesi!” olduğunu biliyoruz. Ama devletin şefkat ve himayeciliğine yakışmayacak haklardan “mahrum” edilmeye rızamız olamaz! Böyle bir muameleyi hak etmediğimiz düşünüyorum. Böyle menfi bir duyguyu bize yaşatmaması için bu konunun ilçemize ve devletimize, mahalli idarelerimize ve bu ilin Milletvekilleri başta olmak üzere, sayın valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, Ziraat Odası Başkanlarımız, hülâsa yetkili ve etkili kimler varsa bütün sorumluların,  yetkili olan değerli insanların bu konuya bir çözüm bulmasını bekliyor ve ümit ediyoruz.

Devlete, akıl ve mantık sahibi olanlara da düşen; vatandaşın kafasında istifham ve şüpheler oluşturmak, haksızlığa uğradığı imajını oluşturmak değildir, olmamalıdır.  Esas olan probleme çözüm üretmek ve vatandaşın sesine ve dediklerine kulak verip onları rahatlatmaktır.

Aksi icraat ve kararlar hiçbir tarafa huzur ve sakinlik vermez. 

Sayın sorumlu ve yetkililerden, bize yakışan bir çözüm bekliyor ve en kısa zamanda “GÜNDOĞMUŞ ZİRAAT ODASININ” ilçe merkezine taşınmasını ve kısa zamanda icraata geçirilmesini acilen bekliyoruz. Saygılarımla.   NEJAT EREN